Qualcomm yeni VR setini tanıttı

qualcomm

Çip sektörünün önemli isimlerinden biri olan Qualcomm ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bizler Qualcomm’u genel olarak Snapdragon yonga setleri ile tanısak da aslında Amerikalı teknoloji devinin geniş bir ürün portföyü bulunuyor. En basitinden, Vivo’nun yeni akıllı telefonlarında kullandığı ekran altı parmak izi okuyucusu teknolojisi de Qualcomm tarafından üretildi.

Qualcomm, şimdi de VR sektörüne giriyor

HTC kısa süre önce Qualcomm’un üst düzey yonga seti ile çalışan mobil tabanlı bir VR seti tanıtmıştı. Bu gözlük sayesinde mobil VR oyunlarını, akıllı telefon olmadan oynamak mümkündü. Sonuç olarak bu tarz platformların sayısının artması, sektördeki uygulama geliştiricilerinin de artmasına katkı sağladı.

Qualcomm, geliştiricilerin bu tarz platformlar için kaynak bazlı kullanabileceği bir VR set üzerinde çalıştığını zaten daha önceden açıklamıştı. Geçtiğimiz gün ise bu VR gözlük hakkında daha fazla detay ortaya çıktı. Qualcomm’dan yapılan açıklamada VR geliştirme kitinin Snapdragon 845 ile desteklendiği ve Adreno Foveation özelliğine sahip olduğu belirtildi. HTC Vive Wave tarafından da desteklenen geliştirme kitinin EyeCore teknolojisinden faydalandığını da belirtelim.

Amerikalı yonga seti üreticisi, yeni geliştirme kitinin çıkış tarihi ve fiyatına ilişkin bir açıklama ise yapmadı. Fakat Vive Pro’nun bile 799 dolarlık bir etikete sahip olduğunu göz önüne aldığımızda, bu geliştirme kitinin daha uygun bir fiyata sahip olmasını bekleyebiliriz.

İşte dünyanın en pahalı iPhone X tasarmı