Qualcomm, Android telefonda yapay zeka ile görsel oluşturdu

123 1

ChatGPT ve farklı yapay zeka araçları gündemden inmiyor. Mesela kısa süre önce paylaşılan bir raporda, Amazon Kindle kütüphanesini yapay zeka tarafından yazılan kitapların dolduracağı belirtildi. İlginç gelişmeler oluyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri görmüşsünüzdür, bir şekilde denk gelmiştir. Qualcomm, Android telefonda birkaç saniye içinde yapay zeka görseli oluşturmayı başardı.

Qualcomm, Android telefonların saniyeler içinde yapay zeka görselleri oluşturabileceğini gösterdi. Basit birkaç komutla görseller yapılabiliyor. Yarı iletken üreticisi, Android telefon ve metinden görsele yapay zeka modeli olan Stable Diffusion kullanarak, 512 x 512 boyutunda zırh giymiş savaşçı kedi görseli oluşturmayı başardı.

Qualcomm’un açıklamasına göre telefon internete bağlı değildi, cihazda Stable Diffusion 1.5 vardı. Görsel için gerekli tüm yapay zeka işlemleri cihazda gerçekleşti. Kedi görseli 15 saniyeden daha kısa süre içinde oluşturuldu.

qualcomm

Testte kullanılan Android telefonda, Galaxy S23’teki gibi üst düzey modellerde bulunan Snapdragon 8 Gen 2 yer alıyor. Stable Diffusion da test öncesi yonga seti ve geri kalan donanım bileşenlerine göre optimize edilmiş.

Daha önce de Ivon Huang isimli bir geliştirici, Qualcomm Snadragon 865 ve 8 GB RAM’e sahip Sony Xperia 5 II modelinde Stable Diffusion kullanmıştı. Ancak 512 x 512 boyutunda görsel oluşturması saatler almıştı. Qualcomm’un yaptığı Ivon Huang’un çözümünden çok daha ileri ve hızlı. Tabii ki donanım farkı da var. Qualcomm, Stable Diffusion’ın akıllı telefonlarda yaygın olarak kullanılmasıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. Belki MWC 2023’te bir şeyler duyurulabilir.

Diğer yandan cihaz içinde çalışan yapay zekalar, geliştiricilere tasarruf sağlayabilir. Mobil bağlantı ihtiyacı ortadan kalkar ve veriler daha korunaklı olur.

İşte karşınızda iPhone 15! Tasarımı ortaya çıktı