Qualcomm SD 898’in ismini değiştirme kararı aldı

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Yonga seti tarafında dünyanın en yetkili isimlerinden biri olan Qualcomm üst seviye yongalarının isimlendirme şemasında değişikliğe gidiyor. İşte konunun tüm detayları.

Qualcomm SD 898’in ismini değiştirme kararı aldı. Yonga seti denildiğinde pek çok kişinin aklına ilk olarak gelecek olan isimlerden birisi de Qualcomm’dur. Qualcomm yıllardan beri yonga seti sektöründe pek çok önemli işe imza attı. Hali hazırda mobil pazarın yonga seti yükünün büyük bir bölümünü de Qualcomm çekiyor diyebiliriz.

Özellikle söz konusu üst segment Android cihazlar olduğunda, bu noktada Qualcomm’un rakipsiz olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek

Qualcomm SD 898’in ismini değiştirme kararı aldı

Bilindiği üzere Qualcomm’un en güncel yonga seti Snapdragon 888+. Bu yonga setinden daha güçlüsü ise önümüzdeki günlerde tanıtılacak. Herkes yeni yonga setinin Snapdragon 898 şeklinde isimlendirilmesini bekliyordu.

Fakat Qualcomm sürpriz bir kararla isim şemasında değişikliğe gideceğini duyurdu. Yeni gelecek olan Qualcomm yongaların daha farklı bir şekilde isimlendirilecek.

Basit bir örnek vermek gerekirse Snapdragon 898 yonga seti Snapdragon 8 Gen 1 olarak karşımıza çıkacak. Muhtemelen Plus varyantı da Gen 2 olarak piyasaya sürülebilir. Qualcomm’un bu isimlendirme şemasını yalnızca üst seviye yongalarda mı yoksa bütün yongalarında mı kullanacağı şimdilik belirsiz. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Samsung eski akıllı saatlere Galaxy Watch 4 özelliklerini getiriyor işte konu için tüm detaylar