Qualcomm çip krizi konusunda çok iyimser: Tarih verildi

Qualcomm Snapdragon 888 ayrıntıları belli oldu!

Qualcomm çip krizi ile ilgili son derece iyimser bazı yorumları yaptı. Bazıları bu yorumların tamamen abartı olduğunu düşünürken kimileri ise destek veriyor. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte göz atalım.

Qualcomm çip krizi için herkesi sevindirecek açıklamalara yer verdi. Bilgisayarınızı dizinizin üstüne aldığınızda veya akıllı telefonunuzu elinizle kurcaladığınızda her zaman için çiplere ihtiyaç duyarsınız. Bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve otomobiller gibi aklınıza gelebilecek tüm elektronik aletlerde çip olmazsa olmazlar içerisinde yer alıyor. Pandemi süreci ile birlikte yaşanan çip tedarik krizi her şeyi altüst etti.

Qualcomm ise çip üreticileri arasında çok özel bir yere sahip. Şirket dünyanın en fazla üretim yapan kuruluşları içerisinde yer alıyor. Yaşanan karamsar tablonun farkında olan bu şirket 2022 yılında krizin biteceğini düşünüyor. Qualcomm CEO‘su Cristiano Amon konu ile ilgili son derece önemli açıklamalara yer verdi.

Qualcomm çip krizi hakkında pozitif düşünüyor

Yaşanan bu çip krizinin ne kadar derin olduğunun farkında olan Qualcomm karamsarlık gömleğini çıkarmaya karar verdi. Şirket otomotivden akıllı telefon sektörüne kadar her şeyi etkileyen çip krizinin 2022 yılı içerisinde çözüleceğini tahmin ediyor. Elbette bunun tamamen bir iyileşme olmadığını belirtti.

Qualcomm çip krizi

Şirketin üst düzey yöneticisi tarafından yapılan açıklamalarda 2020 yılı ile kıyaslandığında 2022 yılının çok daha iyi bir çip üretim yılı olacağı ifade edildi. Intel üst düzey yöneticileri ise biraz daha karamsar. Onlara göre çip krizi 2023 yılında devam edecek. Ancak 2023 yılı içerisinde önemli bir rahatlama yaşanacak. Qualcomm çip krizi için biraz daha pozitif yorumlar yapıyor.

Samsung, yeni nesil otomobiller için üç yeni çip piyasaya sürdü

ABD tarafından Çin şirketlerine ambargo uygulanması küresel krizi daha fazla derinleştiriyor. Ancak işlemci üretimi için bazı önemli madenler Çin tarafından çıkarılıyor. Bu bile krize yol açıyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?