Quake Champions hem ücretli hem de F2P olacak

quake

Bethesda ve id Software işbirliği ile geliştirilen Quake Champions için bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

2017’nin en çok beklenen yapımlarından biri olan Quake Champions için oyuncular gün sayıyor. Oyunun nasıl bir sisteme sahip olacağı hakkındaki tartışmalar ise son sürat devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Polygon’a konuşan Tim Willits, ortadaki bilgi kirliliğine de bir son verdi.

Willits, Quake Champions’un hem ücretli olarak, hem de F2P olarak oynanabileceğini açıkladı. Oyunun yaratıcı yönetmeni olan Tim Willits, Quake Champions ücretsiz olarak oynayanlarla, ücretli olarak oynayanlar arasında avantaj sağlayıcı herhangi bir üstünlüğün bulunmayacağını belirtti.

Oyunu satan alanların Ranger haricindeki diğer savaşçılarla da sınırsız olarak oynayabileceğiniz belirten Willits, F2P oyuncularının da oyun içerisinde toplayacakları Favor isimli nesneler ile çeşitli karakterleri satın alabileceklerini ve bu karakterleri sınırlı bir süre için de olsa deneyebileceklerini belirtti.

Id Software’ın yetkili ismi, Quake Champions ile ana amaçlarının olabildiğince fazla oyuncuya ulaşmak olduğunu da yineledi. Oyunun ücretli versiyonu olarak nitelendirilen Champions Pack’in tam sürüm oyunlara nazaran çok daha uygun bir fiyata sahip olacağını da belirten Willits, bu paketin oyunculara herhangi bir üstünlük katmayacağını söyledi.

Uzun lafın kısası, id Software aynı Valve gibi oyunculara çeşitli envanterler satarak para kazanma yoluna gitme düşüncesinde diyebiliriz. Tabi bunda başarılı olmaları için öncelikli olarak önemli bir kullanıcı kitlesine erişmeleri gerekiyor. O yüzden Quake Champions’un F2P olması da son derece mantıklı bir hamle olmuş.