PTT kargo hizmeti elektrikli scooter ile verilecek

ingiltere e-scooter

PTT kargo hizmeti elektrikli scooter yardımıyla verilecek. Özellikle son dönemlerde bu tür hizmetlerin favori haline gelmesi bu kararda etkiliydi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda yeni bir kararın aldındığı ifade edildi. Elektrikli scooter araçlarının seçilmesi elbette tesadüf değil. Son zamanalarda sıklıkla bahsedilen çevreci çözümler bunda büyük bir etkiye sahip.

Dağıtım Hizmetlerinde Elektrikli Scooter Kullanımı isimli bir etkinlik düzenlendi ve konuyla alakalı açıklamalar yapıldı. Bu doğrultuda hem çevreci hem de mobiliteye önem veren sistemlere yönelecekleri sinyali verildi.

PTT kargo hizmeti elektrikli scooter yardımıyla trafik sorununu azaltcak

Bakan Adil Karaismailoğlu, “Toplumların ulaşım konusundaki ihtiyaç ve beklentilerinde yeni eğilimler ortaya çıkıyor. Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, doğaya duyarlılığımızı yansıtan uygulamalar geliştirmeye, hayatı kolaylaştıran bu döneme entegrasyonumuzu hızla tamamlamak için önemli projeleri hayata geçiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

PTT kargo hizmeti elektrikli

İstanbul’da 100 adet scooter ile pilot çalışma başlatıldı. Böylece PTT tamamen elektrikli sisteme geçmenin yollarını açtı. İlk etapta her ne kadar İstanbul merkez olsa bile zamanla kapsam genişletilecek. Hatta kısa bir süre içerisinde tüm ülkeye yayılması planlanıyor.

PTT rekor zarara uğradı: İşte merak edilen detaylar

Ortalama hızları 25 km/s olan bu araçlar hem otopark hem de trafik sıkışıklığını önleyecek. Böylece çok daha etkili bir sistem kurulacak. PTT tarafından başlatılan sistem aslına bakacak olursak bir trend takibi. Martı Scooter hizmeti ile birlikte elektrikli araçlara ciddi bir talep oluşmuştu. Peki siz bu yeni sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?