Gelecekten bir SUV: Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental

Alman otomotiv devi Opel, yeni tam elektrikli crossover / SUV konsepti Opel GT X Experimental için bir dizi teaser görüntüsü paylaştı. İşte detaylar.

Mart 2017’de 2.2 milyar avroluk dev bir anlaşma ile General Motors’tan Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi olan PSA Group’a devredilen Opel, çok kısa sürede büyük bir yenilik geçirdi. Özellikle de tasarım konusunda. Opel tasarım ekibi yeni modellerinde gereksiz tasarım ögelerini ortadan kaldırarak oldukça sade tasarımlara imza atıyor. Markanın tasarım direktörü Mark Adams ise bu tasarımları saf ve cesur olarak nitelendiriyor.

Gelelim bu yeni tasarımların ilk örneklerinden birine. Markanın geçtiğimiz günlerde kullanıcılara ön izleme fırsatı sunduğu Opel GT X Experimental Konsepti ileri teknoloji ürünü olan tam elektrikli bir crossover / SUV modeli.

PSA Group, Opel GT X Experimental ile sahip olduğu markaların yeni bir tasarım yönünü sergilemek istiyor!

Oldukça sade,cesur ve minimalist bir tasarıma sahip olan GT X Experimental bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünüyor. Tamamen elektrikli güç aktarma organına sahip olan bu SUV, 50 kWh’lık lityum-iyon pil ile beslenen bir elektrik motoruna ve endüktif  şarj teknolojsine sahip. Ayrıca gelecekten bir SUV olan GT X Experimental “Seviye 3 otonom sürüş teknolojisi ile donatılmış. Koşullu otomasyon olarak adlandırılan bu teknolojide direksiyonda bir sürücünün olması şart. Sürüş esnasında sürücünün dikkati ve müdahale yetisi hala kritik bir öneme sahip. Ancak 60 km/s ve altındaki süratlerde sürüş güvenliği herhangi bir risk taşımıyor.

Son olarak GT X Experimental, aynı zamanda markanın gelecek planlarının da bir parçası. Opel, crossover / SUV modellerine piyasadaki yüksek talep nedeniyle 2020 yılına kadar küresel satışlarının % 40’ının SUV modellerinden oluşmasını amaçlıyor.

Rezvani Tank Military Edition ortaya çıktı!

Opel GT X Experimental