Projeksiyon Cihazı Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

projeksiyon 1 manset

#İŞBİRLİĞİ

Kontrast Oranını Çok Ciddiye Almayın

Kontrast oranı; projeksiyon cihazının yapabildiği parlak ve karanlık alanların arasındaki ilgili orandır. Diğer şeylerin eşit olması halinde, daha yüksek kontrast oranı; ekranda daha canlı, göz alıcı ve detaylı görüntüler gösterir. Fakat diğer faktörlerin bu konuda fazlasıyla etkili olduğunu bilmenizde fayda var. Bir projeksiyon cihazının kontrast oranını bilmek size fazla bir şey söylemez.

Nasıl Bağlamayı Düşünüyorsunuz?

Çoğu projeksiyon cihazını bilgisayara bağlamak için üzerinde en azından VGA (Analog), video cihazları için kompozit video bağlantısı bulunur. Eğer bilgisayarınızda dijital bağlantı çıkışı varsa genellikle bu bağlantıya HDMI adı verilir, elbette ki projektörünüzde de dijital bağlantı olmasını istersiniz ve bu bağlantı türü zayıf sinyalden kaynaklanan piksel titremesine sebebiyet veren sorunu da ortadan kaldırır.

Video kaynakları için genellikle ilk sırada tercih edilen bağlantı HDMI’dır. Bazı projeksiyon cihazlarına Mobil High-Definition Link (MHL) adı verilen HDMI portlar ekliyorlar. Bu özellik Android cihazlardan bağlantı yapılmasını hatta bazı durumlarda cihazın şarj edilmesini bile sağlıyor. Bazı projektörler de ise Wi-Fi bağlantı mevcut. Bunun yanı sıra birçok projeksiyon cihazı  isteğe bağlı olarak USB depolama birimi üzerinden sunum yapmayı destekleyen ve USB portuna uyan kablosuz adaptör aracılığıyla  Wi-Fi bağlantısı da sunar. Bu konularında görüntü aktarımı konusundaki seçimde göz ardı edilmemesi gerekiyor. projeksiyon 3
Nasıl Bir Teknoloji İstiyorsunuz?

Bugünün projeksiyon cihazları dört çeşit görüntüleme teknolojisine bağlı olarak üretiliyor. DLP, LCD, LCOS ve lazer tarama. (Lazer taramalı projeksiyon cihazlarını, DLP ya da LCOS gibi gerçekte lazer kullanarak resim çizen ve lazeri ışık kaynağı olarak kullanan projektörlerle karıştırmayın.)

Pahalı olmayan DLP projeksiyon cihazları ve bazı LCOS bazlı pico projeksiyonlar, buna veri ve video projektörleri de dahil olmak üzere, hep birden kendi ana renklerini yansıtırlar. Bu ekranda gökkuşağı efekti oluşmasını sağlar. Ekranda ışıklı alanların küçük gökkuşakları halinde kırılması bazı insanlar için bakışlarını kaydırmaya ya da ekranda bir şey har​eket ediyormuş hissi yaratır. Uzun seanslarda bu durum bazıları için rahatsızlık verici olabilir.

LCD projeksiyon cihazlarında bu problem yaşanmıyor, ama bu sorun eşdeğer projektörler için daha büyük ve daha ağır olma eğilimindedir. Ama ortak kanıya göre standart boyuttaki LCOS projeksiyon cihazları en iyi görüntü kalitesini veriyor. Ama DLP ve LCD projeksiyonlara kıyasla daha büyük, ağır ve çok daha pahalıdır. Lazer taramalı projeksiyon cihazı çok fazla bulunmadığı için bir genelleme yapmak şu an için zor. Ancak lazer kullanmanın en iyi avantajı, görüntünün odaklanmaya ihtiyacı olmaması.


Yorumlar kapatıldı.