Porsche Star Wars gemisi tasarladı

porsche star wars

Etkileyici otomobil tasarımlarıyla otomobil severlerin gözünde efsane olan Porsche Star Wars için de bir uzay gemisi tasarladı.

Lucas Film ile işbirliği yapan Alman otomotiv devinin ünlü tasarımcıları, Porsche’nin Taycan EV modeli elektrikli spro otomobilinin tasarımını uzay gemisine adapte ettiler.

Porsche Star Wars evrenine giriş yaptı

Star Wars serisi filmlerde görünecek olan yeni uzay gemisi bir de tanıtım videosu yayınlandı. Bu tasarımın ortaya çıkış öyküsü için hazırlanan 12 dakikalık video, Star Wars markası için güçlü tasarımların ne kadar önemli olduğunu da vurguluyor.

Öte yandan Porsche’nin hazırladığı 12 dakikalık “nasıl yaptık” belgeseli, firmanın kendi otomobilleri için çektiği benzer videolardan bile uzun sürüyor. Bu da, firmanın Star Wars ile işbirliğinden nasıl büyük heyecan duyduğunun işareti olarak kabul ediliyor.

Öte yandan Lucas Film’in uzay gemisi tasarımı konusunda Porsche tasarımcılarıyla işbirliği yapması da büyük bir sürpriz değil. Filmdeki pek çok uzay gemisi aslında döneminin ünlü otomobillerinden esinlenmiş tasarımlara sahip.

Porsche’nin tasarladığı Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter isimli yeni uzay gemisinin şimdilik hiçbir filmde görünmesi planlanmıyor.

Twitter jpg kalitesini düşürmeyecek

Ancak Disney’e geçtikten sonra çok yoğun olarak içerik üretmeye başlayan Star Wars dünyasında bu uzay gemisinin de eninde sonunda ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Filmlerde olmasa bile geminin oyunlarda karşımıza çıkması kaçınılmaz görünüyor.

Star Wars serisinin 9. filmi 20 Aralık’ta beyaz perdeye ulaşacak. Yine Star Wars dünyasından bir öykü olan The Mandolarian dizisi de Disney+ kanalında haftalık olarak yayınlanmaya başladı ve büyük beğeni topluyor. Disney’in yeni Star Wars dizilerini çekmeye başlamak için hazırlık içinde olduğu biliniyor.

Porsche’nin yeni uzay gemisi tasarımı hakkında yayınlanan videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz: