Pornhub sitesine erişim engellendi

Pornhub sitesine erişim engellendi

Utah’ın “internette küçüklere zararlı” olduğu düşünülen materyalleri dağıtan yayıncıları hedef alan yaş doğrulama yasası yürürlüğe girdi. Pornhub bu kapsamda yasaklandı. İşte tüm detaylar.

Sonuç olarak, eyaletteki herkesin Pornhub da dahil olmak üzere web sitelerine erişmesi engellendi. Motherboard’un bildirdiği gibi, Utah IP adresine sahip biri Pornhub’a erişirse, yetişkin oyuncu Cherie DeVille’in bir videosuyla karşılaşacak. Videoada DeVille, kullanıcıların resmi kimliklerini göndermelerini zorunlu tutan bir açıklama yapacak.

Pornhub sitesine erişim engellendi

“Uygun yaptırım olmadan yaş doğrulamasını zorunlu tutmanın”, kullanıcıları diğer eyaletlere yönlendiriyor. MindGeek dolayısıyla cihaz bazlı kontroller ile VPN kullanımının fark edilmesini ve engellenmesini öneriyor. DeVille, “Gerçek bir çözüm sunulana kadar, Utah’taki web sitemize erişimi tamamen devre dışı bırakmak gibi zor bir karar aldık” diyor.

Ocak ayında, yetişkin web sitelerinin yaş doğrulama önlemleri almasını ve ziyaretçilerinin 18 yaşında veya daha büyük olmasını sağlamasını gerektiren bir yasa Lousiana’da yürürlüğe girdi. Ancak Pornhub, eyaletteki tüm kullanıcıları engellemedi ve şu anda sürücü ehliyetleri için Lousiana’nın dijital cüzdan uygulamasını kullanarak insanların yaşlarını doğruluyor. Axios’a göre Utah’ta Pornhub gibi web sitelerinin kullanabileceği benzer bir araç yok, bu da yasalara uymayı çok zorlaştırıyor.

Lousiana’da yaş doğrulama yasasına öncülük eden Cumhuriyet temsilcisi Laurie Schlegel, dijital dünyanın, müşterilerin kimliklerinin sorulduğu barlar gibi yalnızca yetişkinlere özel bölgelere ihtiyacı olduğuna inandığı için tasarıyı desteklediğini açıkladı.

Zencefil, sağlığınız için en iyi şey olabilir: İşte vücuda yararları