Pokemon GO Oynayan Sürücü Çocuğa Çarptı!

image 18

Oyun ile gerçek yaşamı iç içe sokmayı başaran nadir oyunlardan olan Pokemon Go, gün geçtikçe büyümesinin yanında kötü sonuçlarda doğurabiliyor. Japonya’da yaşanan bu olay ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Pokemon GO, Niantic tarafından geliştirilen bir mobil oyun. Oyun konumunuzu kullanarak sizi oyun oynarken aynı zamanda çevreniz ile etkileşimde olmanızı sağlıyor. Oyunda sürekli mesafe kat etmek gerekiyor. Ancak mesafe kat ettikçe yeni Pokemon’lar bulabiliyoruz. Durum böyle olunca acı gerçeklerle de yüzleşmek zorunda kalabiliyoruz. Kaybolma olayları, yasak bölgelere girip tutuklanan insanlar, ıssız yerlerde darp edilenler bunlardan sadece birkaçı. Ne yazık ki bir diğer olay Japonya’da yaşandı. Pokemon GO oynayan bir kamyon sürücüsü küçük çocuğa çarptı.

Pokemon GO Yüzünden Görmediğini Söyledi

Olay yaklaşık yerel saatte 16:10 civarında gelişti. 9 yaşındaki Keita Noritake adında bir dördüncü sınıf öğrencisi okuldan eve yürüyordu. 36 yaşındaki kamyon sürücüsü Nobuse Kawai ise yola bakmak yerine Pokemon GO oynuyordu. Bu durumda küçük çocuk için son kaçınılmaz oldu. Japon polisi olay yerindeki sorgulamalarında zanlının yola odaklanmaktan çok Pokemon Go’ya odaklandığını itiraf ettiğini belirtti. Zanlı tutuklanırken bir acı Pokemon Go vakası daha yaşanmış oldu.

Pokemon Go’nun bu tarz olaylardan pek darbe almadığını belirtmekte fayda var. Öyle ki son paylaşılan Cadılar Bayramı güncellemesinden sonra tekrar App Store’da birinci sıraya oturdu. Ülkemize halen gelmemiş olsada kullanıcıların apk yada cihazlarında ülke değiştirerek oyunu elde ettiğini de belirtelim.

Arçelik , LG ile ortaklık anlaşmasını uzattı