Pokemon Go oyuncuları 1 günde yarım milyar Magikarp yakaladı

pokemon go

Hala tüm dünyada en çok oynanan mobil oyunlardan biri olan Pokemon Go, farklı etkinliklerle oyuncuların heyecanını canlı tutmaya çalışıyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz senenin ortalarına doğru oyun severlerin beğenisine sunulan Pokemon Go, kısa süre içerisinde geniş bir oyuncu kitlesine erişmeyi başarmıştı. Sunucuların bir türlü yeterli kapasiteye ulaşamamasından ötürü bölgesel bazda kullanıma sunulan Pokemon Go, aldığı önemli güncellemeler ile zirvede kalmayı başardı.

Ülkemizde hala resmi olarak yayınlanmamış olan Pokemon Go’da geçtiğimiz hafta bir etkinlik başlatılmıştı. Water Festival ismiyle başlatılan etkinlik boyunca su pokemonlarının yakalanması kolaylaştırıldı. Daha doğru bir şekilde ifade edecek olursak, karşınıza adım başı bir su pokemonu çıkıyordu.

Oyuncular Water Festival boyunca, Magikarp, Squirtle, Totodile ve Lapras gibi popüler su pokemonlarını yakalama fırsatına erişti.

Niantic’ten yapılan açıklamaya göre bu etkinlik boyunca oyuncular 500 milyondan fazla Magikarp yakaladı. Firma diğer su pokemonlarından kaç tane yakalandığına ilişkin bir bilgi ise vermedi.

Bu kadar fazla Magikarp yakalanmış olması, bir süre sonra ortalığın Gyrados’tan geçilmeyeceği anlamına da gelebilir. Bilindiği üzere Magikarp tek başına hiçbir işe yaramayan bir pokemon. Bu pokemonu evrimleştirebilmek için de hatırı sayılır miktarda Magikarp yakalamanız gerekiyor. Water Festival bir Gyrados sahibi olmak isteyenler için ele geçmez bir fırsattı.

Bu arada dip not olarak, tekrardan belirtelim. Ne yazık ki Pokemon Go hala ülkemizde resmi olarak yayınlanmış değil.