PlayStation Ekim’de yeni bir oyun daha alıyor

PlayStation Ekim'de yeni bir oyun daha alıyor

Çevrimiçi oyun platformu ve oluşturma araç seti Roblox, bugün erken saatlerde 2023 Roblox Geliştiriciler Konferansı’nda (RDC) gündeme geldi. Oyun, Ekim ayında PlayStation’da satışa sunulacak. İşte tüm detaylar.

Oyun elbette PS5’e geliyor ama aynı zamanda yeni nesile henüz geçiş yapmamış olanlar için PS4’e de gelecek. Her zaman olduğu gibi oyunu indirmek ücretsiz olacak. Roblox, PC, Mac, iOS, Android ve Xbox da dahil olmak üzere hemen hemen tüm platformlarda zaten mevcuttu, ancak Switch için hala mevcut değil. CEO David Baszucki, Ağustos ayı kazanç çağrısında PlayStation’ın yanı sıra Switch için de gündeme gelmişti, böylece sonunda Nintendo’nun hibrit konsolunda piyasaya sürülebilecek. Belki de şirket, uzun zamandır söylentileri dolaşan Switch’in halefini bekleyecek. Şirket, başarılı bir test çalışmasının ardından Roblox’un VR versiyonunun bu ayın sonlarında Meta Quest platformu için resmi olarak piyasaya çıkacağını belirtti.

PlayStation Ekim'de yeni bir oyun daha alıyor

PlayStation sürümlerine gelince, şirket, Sony hayranlarının güçlü bir platformlar arası araç setine işaret ederek “Roblox deneyimlerinin tam kataloğuna” erişebileceklerini vaat ediyor. PlayStation’ın piyasaya sürülmesi neden bu kadar uzun sürdü? Geçen yıl konsol üreticisinin çocuk güvenliği endişeleri nedeniyle Roblox’u istemediğini belirten bir belge ortaya çıktığından, bu Sony’nin kasıtlı yaptığı bir şey olabilir. Şirket ayrıca RDC’yi, daha geniş kullanılabilirliğin ötesinde hizmete yönelik bazı şık yenilikleri duyurmak için de kullandı. Diğer kullanıcılarla birebir görüşmeler için Roblox avatarlarınızı içeren kendi görüntülü sohbet sürümünü tanıttı.

Türkiye, elektrikli araç şarj istasyonları ile Avrupa’da 2. sırada!