Playstation Oyunları artık Sadece PC ve PS4’te Oyananabilecek

Playstation Nowa Ubisoft Desteği1

Playstation Now hizmeti ile farklı platformda Plastation 4 oyunlarını oynanabilir kılan Sony, önemli bir karara imza attı. Firma aldığı karar ile birlikte artık hizmetini sadece PC ve PS4 platformlarında sunacak. Detaylara ve PS oyunlarını nasıl PC’de oynayabileceğinize haberimizden ulaşabilirsiniz.

Konsol pazarının lideri olan Japon teknoloji devi Sony, Playstation 4 platformuyla güncel konsol oyunculuğuna kapılarını açıyor. Geçtiğimiz aylarda PS4 Pro sürümüyle kas gücü artan platform aynı zamanda PS VR ile birlikte de sanal gerçeklik dünyasına adım atmıştı.

Firma geliştirdiği Playsatation Now stream sistemi ile birlikte farklı platformlarda PS deneyimi yaşamanıza imkan sunuyordu. Cep telefonu, PC, TV, PS TV hatta Sony Blu-ray oynatıcılar ile birlikte oynanabilen oyunlar, internet kalitesi yüksek olan oyuncuların ilgisini fazlasıyla çekmişti. Teknoloji gereği sunucularda çalışan oyunlar internet üzerinden size aktarılıyor ve sizin kontrolcü ile verdiğiniz tepkiler de aynı anda sunucuya gönderiliyor. Çok iyi bir internet bağlantısı gerektiren sistem bu nedenle yer yerde performanslı bir şekilde kullanılamıyor. Ülkemizden erişime kapalı olan sistem erişime açılsa dahi pek çok kullanıcı yeterli kalitede internet bağlantısına sahip olmadığı ve sunucular kendisinden uzak olduğu için oyunları oynayamayacaktır.

Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre PS Now platformu artık sadece belli başlı platformlarda desteğini sürdürecek. Telefon, TV ve PS3 ve PS Vita, platformda artık desteklenmeyecek. Sadece PS4 ve PC üzerine odaklanacaklarını açıklayan Playstation Now Pazarlama Müdürü Brian Dunn,  “PlayStation Now servisi için tüm kaynaklarımızı ve odağımızı PC ile PlayStation 4 platformlarına kaydırmaya karar verdik. Bu şekilde PlayStation Now için planladığımız büyük yenilikleri ve geliştirmeleri çok daha rahat şekilde yapabileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

16.02.2017 LG G6 Arayüzü Belli Oldu: UX 6.0