PlayStation 5 Türkiye fiyatı da düşecek!

PlayStation 5

Microsoft Xbox Series X ve S fiyatlarını düşürdü. Şimdi ise gözler Sony’de. Muhtemelen PlayStation 5 Türkiye fiyatı da düşecek.

Sony merakla beklenen yeni nesil konsolunu geçtiğimi yılın sonunda satışa sundu. Pek çok ülke ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa çıkan PS5 daha ilk günden karaborsaya düştü. Ülkemizdeki normal satış fiyatı 8299 TL olan konsol karaborsada 15.000 TL‘ye varan fiyatlarla satılmaya başlanmıştı.

Peki PS5 için gerçekten acele etmeye gerek var mı? Dürüst olmak gerekirse yok. Hali hazırda PS5 bomba gibi çıkış oyunlarıyla gelmedi. Sony PS5 için duyurduğu 1. parti çıkış oyunlarını PS4 için de yayınladı.

3. parti geliştiriciler de hali hazırda çıkardıkları ve önümüzdeki süreçte çıkaracakları oyunları PS4 için de duyurdular.

ps5

PlayStation 5 Türkiye fiyatı için bekleyin!

Kısaca özetlemek gerekirse, PlayStation 5‘in şuanda selefine göre tek avantajı hızı diyebiliriz. Bu hız için de şimdilik çok aceleci davranmaya lüzum yok. Zaten yıl başında konsollardan alınan ek gümrük vergileri de düşecek. Böylece fiyat etiketlerinin biraz daha düşmesi planlanıyor.

Ayrıca Sony konsolun dijital versiyonunu da yılbaşından sonra Türkiye’ye getirecek. Şimdi karaborsaya düşmüş olan PS5 için çok daha fazlasını ödemektense Şubat – Mart başına kadar sabretmek çok daha erdemli bir davranış olacaktır.

Çünkü önümüzdeki süreçte hem dijital PS4 Türkiye’de satışa çıkacak, hem de PlayStation 5 Türkiye fiyatı düşecek. Zira ek gümrük vergisi yüzde 50’den 20’ye inmiş durumda.

Cyberpunk 2077 için AMD sahiplerine kötü haber