PlayStation 5 satışları 10 milyonu geçti

ps 5 3

PlayStation 5 (PS5) Sony’nin oyun konsolu hattının son sürümü olarak geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya sürülmüştü. Cihaz çip kıtlığından dolayı henüz tüm talepleri karşılayamayacak seviyede. Yani istenildiği kadar üretilmiyor. Ancak şirket buna rağmen son açıkladığı satış rakamları ile büyük bir başarı elde etmiş durumda.

Twitter ve blog yazısı ile Sony oyun konsolunu piyasaya sürdüğünden bu yana daha doğrusu 18 Temmuz’a kadar dünya çapında 10 milyondan fazla satış yaptığını açıkladı. Bu rakam, PS5’i Sony Interactive Entertainment (SIE) tarihindeki en hızlı satan konsol yapıyor, üstelik bunu çip kıtlığına rağmen başardı. 

Tedarik sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalmasaydı Sony’nin çok daha yüksek bir rakam satacağına şüphe yok. Konsol ayrıca büyük bir pazar olan Çin’de Nisan 2021’in sonuna kadar piyasaya sürülmediğini de hatırlatalım.

PlayStation 5

Basın açıklamasında, Ürün Geliştirme ekibinin, Donanım Mühendisliği ve Operasyon ekibinin ve dünya çapındaki İş Operasyonları ekiplerinin bu dönüm noktasına ulaşma çabalarını övdü. Sony ayrıca God of War: Ragnarok, Gran Turismo 7 ve Horizon Forbidden West gibi platforma özel oyunların geldiğini de belirtti. Ayrıca Battlefield 2042, DEATHLOOP, Far Cry 6 ve Kena: Bridge of Spirits gibi merakla beklenen diğer oyunlardan da bahsetti. Bu oyunlardan bazıları bu yıl çıkacak, bazıları ise 2022’ye kadar piyasaya sürülmeyecek.

Son olarak Sony, dünya genelinde PlayStation 5 talebine cevap verebilme konusunda iyileştirmelerin devam ettiğini ve konsolun herkes için kolayca erişilebilir olacağı günü sabırsızlıkla beklediğini belirtiyor.

Galaxy A52s fiyatı resmi lansmandan önce sızdırıldı