PlayStation 5 fiyatına zam gelebilir

PlayStation 5 ne kadar sattı

Sony yeni nesil konsolu PS5’in fiyatı hakkında ikileme düştü. Görünen o ki PlayStation 5 fiyatına zam gelebilir. İşte detaylar.

Konsol sektörünün dev isimlerinden biri olan Sony, yeni nesil konsolu PS5’i geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunmuştu. Konsolun satışa çıkmasının ardından 9 aylık bir süre geçmiş olmasına karşın hala stok sıkıntıları tam anlamıyla giderilemedi.

Hatta Türkiye de dahil dünyanın pek çok ülkesinde PlayStation 5’in hala kara borsada satıldığını söyleyebiliriz. Öyle ki Türkiye’de A101 gibi mağazalar bile PS5’i tavsiye edilen satış fiyatının hayli üzerine satıyor.

Hal böyle olunca, Sony de PS5 fiyatının bir tık daha fazla olabileceğine karar verdi. En azından yönetimdeki bazı isimlerin düşüncelerinin bu yönde olduğu belirtiliyor.

PlayStation 5 fiyatına zam gelebilir

Henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Fakat Sony’e yakın bazı isimlere göre Japon konsol devi zam konusunda gayet ciddi düşünüyor. Bu düşüncenin arkasında, çip sektöründe yaşanan krizin de önemli bir rolü olduğu belirtiliyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Hali hazırda Türkiye’de PS5 satın almak için normal fiyatının 1000 – 1500 TL üzerinde bir ücret ödemeniz gerekiyor. Az önce de belirttiğimiz üzere bu Türkiye’ye özel bir durum değil. Dünyanın pek çok ülkesinde PS5 stok sıkıntılarının olduğu biliniyor. Bu sıkıntının ne kadar daha devam edeceğini kestirmek ise biraz güç. Yine de bekleyip göreceğiz.

Instagram hesabınızı 3 adımda güvene alın