PlayStation 4 Linux çalıştırdı! – Video

playstation 4 linux calistirdi

PlayStation 4 Linux çalıştırdı. Yurtdışında düzenlenen bir etkinlikte Sony PS4 Linux çalıştırarak beğeni topladı.

Zaman zaman düzenlenen hack festivalleri ilginç gelişmelere sahne oluyor. PlayStation 3 için de bu tarz etkinliklerde ilginç gelişmeler yaşanmıştı. Bu sefer PlayStation 4 Linux çalıştırarak beğeni topladı.

PS3’e göre daha güvenli olduğu Sony tarafından iddia edilen PlayStation 4 Linux çalıştırarak yazılım dünyasında önemli bir gelişmeye imza attı. Tabii ki bu sıradan Linux yükleme işlemi gibi olmadı. Hackerlar bu işlem için Raspberry Pi’den yardım aldı. Bu olayın arkasındaki grubun adı ise fail0verflow.

PlayStation 4’te Linux çalıştırabilmek için fail0verflow isimli grubun Webkit açığından faydalandığı bilgisi paylaşıldı. Webkit tarayıcı daha önce de çeşitli güvenlik açıklarıyla gündeme gelmişti. Bu gelişme diğer Linux dağıtımlarının da önünü açmış oldu. Hackerlar şeklinde bahsetmemize rağmen bu bir hack etkinliği olduğu için herhangi bir suç işlenmesi söz konusu değil.

Fail0verflow aynı zamanda bu sistemde Game Boy Advance emülatörü çalıştırmayı da başardı. Bu emülatör sayesinde eski Pokemon oyunun çalıştırılabildi. Zaten aslında PS4 ve Xbox One gibi konsollar da bir bilgisayar. Ancak kullanılan yazılımlar ile kısıtlanıyor. Dolayısıyla donanımsal olarak PlayStation 4’e Linux yüklenmesi ilginç değil. Asıl önemli olan nokta Sony’nin yazılımındaki açıkları bulmak. PlayStation 4 Linux ile nasıl çalışıyor diye merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

PlayStation 4 Linux çalıştırdı! – Video

Apple Watch ile drone kontrol etmek – Video