Pinterest ürünleri tanımaya başlıyor

pinterest visual image search 2015 11 09 011

İnternet üzerinde bulunan görselleri paylaşmak üzerine kurulu popüler Pinterest servisi, artık görseller üzerinde bulunan nesneleri de tanımaya başladı.

pinterest-visual-image-search-2015-11-09-01[1]

Pinterest, her gün sayısız görselin paylaşıldığı ve giderek yükselen trafiğe sahip bir sosyal ağ. Kullanıcıların, tarayıcı üzerine eklediği basit bir eklenti ile rastladıkları bir görseli tek tıkla Pinterest hesaplarındaki farklı albümlerine göndermeleri mümkün oluyor. Hergün, takip ettikleri kişilerin farklı albümlerdeki görsel paylaşımlarını takip eden hatırı sayılır bir kitle de bulunuyor. Özellikle tasarım, moda, makyaj gibi alanlarda foto-blogger’lar, gezindikleri sayfalarda yer alan, beğendikleri tasarımları, kreasyonları, ürünleri takipçilerine de ileterek, görsel paylaşımı üzerinden hızlı bir etkileşim yaratabiliyorlar.

Pinterest şimdi bu görsellerde yer alan ürünleri de tanıyarak, tıklanabilir şekilde öne çıkartacak bir güncelleme yaptı. Buna göre, bir kullanıcı bir fotğraftaki ürünü beğenip satın almak istediğinde üzerine tıklayarak o ürünün veya muadilinin satın alma sayfasına ulaşabilecek.

Bu yeni özellikle beraber, Pinterest’in aktif bir pazarlama servisine dönüşmesi ve satışlardan pay alarak kendine gelir yaratması da mümkün olacak.