Pinterest canlı yayın uygulaması hayata geçti

Pinterest canlı yayın uygulaması

Sessizce hayata geçen Pinterest TV Studio uygulaması, platformunun seçkin içerik oluşturucularının kullanımına sunuldu.

Pinterest canlı yayın uygulaması hayata geçti. Yeni uygulama şu anda hem Android hem de iOS’ta kullanılabilir durumda. Pinterest TV Studio uygulamasının, içerik üreticilerin canlı yayın yapmasını kolaylaştırdığı söyleniyor.

Uygulama, içerik üreticilerin gelişmiş akış kurulumu, düzenleme araçları ve çoklu kamera özellikleriyle bir canlı yayın akışı başlatmasına olanak tanıyor. Ancak şirket, belki de şu anda yalnızca belirli içerik üreticilerine açık olduğundan, uygulama hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Pinterest canlı yayın uygulaması

TechCrunch tarafından hazırlanan habere göre, Pinterest TV Studio uygulamasının ilk lansmanı sırasında içerik üreticilerin uygulamanın sağladığı araçlara erişebilmesi için Pinterest’in sağladığı bir kod girmesi veya bir barkodu taraması gerekecek. Bu özel canlı yayın uygulamasının Pinterest platformuna eklenmesi, uygulamanın sosyal medya rekabetinde kendi bir yer bulma çabası olarak görünüyor.

Pinterest canlı yayın uygulaması

Pinterest canlı yayın uygulaması hayata geçti

TechCrunch’a açıklama yapan bir Pinterest sözcüsü, uygulamanın başlatıldığını doğruladı, ancak bunun ötesinde bir şey paylaşmadı: “Pinterest TV gibi yenilikçi programlar geliştirerek içerik üreticilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak için sürekli olarak yeni yollar deniyoruz.” Uygulamaya şu an  Google Play Store ve App Store’dan ulaşılabiliyor.

Pinterest canlı yayın uygulaması

TikTok, son birkaç yılda oldukça büyürken diğer sosyal medya platformlarını da video içeriği oluşturmak için daha fazla özellik için genişletmeye zorladı. Günümüzde Instagram, YouTube ve Snapchat gibi büyük sosyal platformlar, tıpkı TikTok gibi, kullanıcılar için kısa bir video özelliğine sahip. Ve şimdi Pinterest de  Pinterest TV Studio canlı akış uygulamasını platformuna sessizce ekleyerek aynı yolda ilerliyor.

SpaceX Starlink Ukrayna’da günlük 150 bin kullanıcıya ulaştı