Picus ’tan yazılım ihracatı için dev adım

picus

Picus Security, Almanya’nın öncü kuruluşlarından TÜV Hessen ile ortak hizmet sunulması konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında ilk aşamada 30 şirkete verilecek hizmetin, 3 yıl içerisinde 500 şirkete ve 5 milyon avroluk hacme ulaşması hedefleniyor

Tehdit Simülasyonu (Breach and Attack Simulation – BAS) alanında pazar liderleri arasında gösterilen ve Gartner’ın siber güvenlik raporlarında yer alan ilk Türk firması olan Picus Security ve Almanya’nın öncü test, denetim ve sertifikasyon şirketlerinden TÜV Hessen, Almanya ve Avusturya’daki şirketlerin siber güvenlik seviyelerinin iyileştirilmesi amacıyla hizmetler sunma konusunda bir anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre TÜV Hessen, Picus Tehdit Simülasyonu teknolojisini kullanarak oluşturduğu yeni bir hizmetle, müşterilerinin siber güvenlik seviyelerini analiz edecek ve iyileştirecek. İlk aşamada 30 şirkete verilecek bu hizmetin kapsamının 3 yıl içerisinde 1000 şirkete ulaşması hedefleniyor.

picus

5 milyon avroluk ihracat hedefi

Son beş yılda Türkiye’nin önde gelen birçok özel ve kamu kuruluşunun siber güvenlik başarısının artırılmasına katkı sağladıktan sonra; bu başarılarını globalde de sürdürmek istediklerini belirten Picus Security Kurucu Ortağı ve Operasyon Direktörü Hamdi Alper Memiş; İspanya, İtalya ve Singapur’dan sonra, TÜV ile yapılan stratejik iş ortaklığı sayesinde Almanya pazarına güçlü bir şekilde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İlk olarak 30 şirket ile başlayacak proje kapsamında 3 yılda 500 müşteriye ve 5 milyon avroluk bir ihracat hacmine ulaşma hedefimiz bulunuyor. Tamamen Türkiye’deki yerli mühendislerle Ar-Ge çalışmaları yapılan ve geliştirilen yazılımın; dünyanın her yerinde dev şirketler tarafından ilgi görmesi bizlere gurur veriyor.”

CD Projekt Red’ten Türkçe oyun açıklaması!

Siber güvenlik alanında ilk kez bir üçüncü parti şirket ile ortak hizmet vereceklerinin bilgisini veren TÜV Hessen Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Blumenauer; “150 yıllık geleneğimizle, insanlara ve çevreye karşı sorumluluk alma misyonunu üstlendik. 21. yüzyılda, bu misyon toplumun ve şirketlerin korunması için dijital dünyaya yayılıyor. LION platformumuz ve Picus Security anlaşması ile Almanya’da siber güvenlik ve bilgi güvenliği alanında stratejik bir ortak olarak konumumuzu güçlendirmek istiyoruz. Bu anlaşma her iki şirket için de çok önemli bir dönüm noktası olmakla birlikte Almanya’daki şirketleri güvenli bir şekilde dijital ortama geçirme konusunda büyük bir adım olacak” dedi.

Siber güvenlik harcamaları 93 milyar dolara ulaşacak

Gartner’in son tahminlerine göre, tüm dünyada bilgi güvenliği ürünlerine yapılan harcamanın 2018 yılında 93 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor. Kurumlar, güvenliğe gittikçe daha fazla yatırım yapsa da hâlâ birçoğu görünürlük ve ölçüm eksikliğinden dolayı siber saldırılara karşı savunmasız durumda.

Gelişmekte olan kesintisiz tehdit simülasyonu pazarının öncü girişimlerinden Picus’un çığır açan Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) Tehdit platformu, kurumsal altyapıların karşı karşıya kaldığı tehditlerin simülasyonunu yaparak, güvenlik açısından nerede durduklarını gösteriyor. Picus, bu olası saldırıların köküne hızla inerek, riski önemli oranda azaltmak için kesintisiz test etme becerisi sunuyor.