Philips yeni oyun monitörünü piyasaya sürdü

Philips 2

Philips, yeni 27 inç oyun monitörü Philips Evnia 27M2N6800ML’yi piyasaya sürdü. Monitör şimdilik sadece Çin pazarında satışa çıkarılırken yakın zamanda da küresel pazardaki yerini alması bekleniyor.

Philips monitör, 4K QD-MiniLED ekrana sahip olup, yüksek performanslı ve sürükleyici bir oyun deneyimi isteyen oyunculara yönelik çıkarıldı. Monitörün fiyatı ise 484 dolar olarak belirlenmiş durumda.  Monitör, 165 Hz yenileme hızına ve 1200 nit zirve parlaklığa sahip 4K (3840 x 2160 piksel) HVA panele sahiptir. Öne çıkan özelliği ise yerel karartma üzerinde hassas kontrol sağlamak için 1152 bölgeye bölünmüş 4608 LED boncuk kullanan QD-MiniLED arka aydınlatmasıdır. Bu, geleneksel LED arka aydınlatmalara kıyasla gelişmiş kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha parlak beyazlar sunuyor.

Evnia 27M2N6800ML, %97 DCI-P3 ve %97 Adobe RGB renk gamı kapsamına sahip olmasıyla, oyuncuların yanı sıra içerik yaratıcıları için de uygun bir seçenek sunar. Monitör aynı zamanda HDR 1000’i destekleyerek daha geniş bir renk yelpazesi ve gelişmiş görüntü ayrıntısı sağlıyor.

Philips

Oyuncular için Evnia monitör, oyun deneyimini geliştirmek için çeşitli özellikler sunar. Bunlar arasında hızlı tempolu oyunlarda gölgelenmeyi ve bulanıklığı en aza indirmeye yardımcı olan 1 ms GtG (Griden Griye) tepki süresi bulunur. Monitör aynı zamanda ekran yırtılmasını ve takılmayı ortadan kaldıran AMD FreeSync teknolojisini de destekliyor.

Bir diğer ilginç özellik ise fare tıklamaları ile ekran arasındaki gecikmeyi azalttığı iddia edilen Zero Sense Synchronization Acceleration teknolojisi. Philips, bu teknolojinin ekran gecikmesini 0,8 ms’ye kadar düşürebileceğini belirtiyor. Monitör, üst düzey oyun konsolları ve bilgisayarlarla bağlantı sağlamak için iki adet HDMI 2.1 bağlantı noktası ve tek bir DisplayPort 1.4 bağlantı noktasıyla donatılmıştır. Ayrıca, monitörde hızlı şarj desteği sunan bir yukarı akış ve iki aşağı akış bağlantı noktasına sahip bir USB hub bulunuyor.

LG yeni IPS monitörünü piyasaya sürüldü