Philips Türkiye Rekabet Kurumu’nun radarına girdi

Philips OLED+935 TV

Rekabet Kurumu şimdi de Philips Türkiye ile ilgili bir soruşturma başlattı. Peki bu soruşturmanın amacı ne? İşte konu ile ilgili detaylar.

Elektrikli ev aletleri sektöründeki önemli isimlerde biri olan Philips yıllardır ülkemizde hizmet veriyor. Son dönemde satın aldığı yan kuruluşlarla pek çok sektörde de hizmet vermeye başlayan Philips, akıllı ampüllerden, bebekler için süt sağma makinelerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Genel olarak ürün satışını online kanallardan yapan Philips, geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu’nun radarına girdi.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada Türk Philips Ticaret AŞ.’nin yanı sıra Dünya Dış Ticaret Ltd. Şti, Melisa Elektrikli ve Elektronik Ev Eşyaları Bilg. Don. İnş. San. Tic. AŞ, Nit-Set Ev Aletleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve GİPA Dayanıklı Tüketim Mamülleri Tic. AŞ.’ye de soruşturma açıldığı belirtildi.

Philips BASS 1

Philips Türkiye Rekabet Kurumu’nun radarına girdi

Bu soruşturmaların kaynağı ise 4054 sayılı kanuna dayandırıldı. Bahse konu şirketlerin bu kanunu ihlal edip etmedikleri kontrol edilecek.

Philips Türkiye’nin e-ticaret kanalında yer alan fiyatlar üzerinde manipülasyon yaptığı iddia ediliyor. Elbette bu iddiaların ne derece doğru olduğunu soruşturma sonrasında öğreneceğiz.

Eğer bahse konu şirketlerden biri ya da birkaçı suçlu bulunursa haklarında idari soruşturma başlayacak. Bu soruşturma sonunda da ceza kesilecek. Bu ceza büyük bir ihtimalle para cezası olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Hangi Huawei modelleri HarmonyOS alacak?