Phil Spencer daha fazla 1. parti oyun istiyor

xbox game pass

Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer 1. parti oyunların sayısının artmasını istediğini söyledi. İşte detaylar.

Xbox’ın en yetkili ismi olan Phil Spencer’ın Game Pass sistemine ne kadar önem verdiği biliniyor. Hatta Spencer son açıklamasında amaçlarının konsol satmaktan ziyade Game Pass kullanıcı sayısını arttırmak olduğunu belirtmişti.

Son açıklanan yeni nesil oyun fiyatlarının ardından Game Pass’in bizler için hayli cazip bir seçenek haline geldiğini de belirtmemiz gerekiyor. Aslında durumu şu şekilde açıklamak mümkün. PS5 satın aldığımızda her oyun için 600 – 800 TL arasında ücretler ödememiz gerekecek. Bu günümüz şartlarında pek de mümkün bir durum değil.

Fakat söz konusu bir Gamepass aboneliği olduğunda aylık 50 – 60 TL’lik bir ücret karşılığında 200’e yakın oyunu deneyimleme fırsatımız olacak.

Xbox Game Pass

Phil Spencer daha fazla oyun stüdyosu almak istiyor

Xbox’ın patronu Spencer da tam olarak bu sebepten ötürü Game Pass için daha fazla oyun stüdyosu satın almak istediklerini açıkladı. Spencer aldıkları bu stüdyolar sayesinde 1. parti oyunların sayısını daha da arttırmak istediklerini ve çoklu oyunculu yapımlar yerine tekli oynanabilen yapımlara yönelmek istediklerini söyledi.

Görünen o ki Spencer bu nesilde Game Pass ile PS5’i geride bırakma niyetinde. Gerçekten de hali hazırda PS5 yerine Xbox Series X almak çok daha mantıklı görünüyor. En azından oyun için para vermek istemiyorsanız.

Game Pass Kasım oyunları açıklandı