Peugeot 408 SUV, 25 kuruş yakıyor efsanesini yeniden canlandırabilir

peugeot 308 7

Fransa’da düzenlenen Paris Otomobil Fuar’ının yıldızı Peugeot 408, hem tasarımı hem de yakmayan hibrit motoru ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Peugeot 408 SUV, 25 kuruş yakıyor efsanesini yeniden canlandırabilir. Otomobil dünyası önemli bir dönüşüm içerisinde. Bu dönüşümü hem mekanik hem de tasarımsal olarak yorumlamak da mümkün. Nitekim yakın bir zamana kadar güzel bir hayal olan elektrikli veya yarı elektrikli otomobiller bugünün dünyasının nihai bir gerçeği konumuna gelirken, tasarım cephesinde de sedan otomobillerin pabucunun dama atıldığını ve onun yerini ise SUV’ların aldığını söyleyebiliriz.

PEUGEOT 308

İşte Fransa’da 4 yıllık bir aranın ardından düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’nın ilk gününde karşımıza çıkan yeni Peugeot 408 modeli bu iki özelliği birden bünyesinde barındırarak herkesi fazlasıyla mutlu etti. Bu tanıtılan SUV modeli için “yeni Peugeot 408” dememiz tesadüf değil çünkü bu model aslında uzun yıllardır hayatımızda ancak bir farkla. Otomobil tutkunlarının gayet iyi bildikleri üzere Peugeot 408 aslında bir sedan modeldi. Ancak biraz önce söylediğimiz dönüşüm furyasına daha fazla dayanamayan Fransız otomobil devi, bu efsane modelini artık SUV olarak üretmeye karar verdi.

PEUGEOT 308

Peugeot 408 SUV, 25 kuruş yakıyor efsanesini yeniden canlandırabilir

Öte yandan aracın kaputunun altında nasıl bir canavar yatıyor diye merak edenlere yanıt verecek olursak, karşımıza 2 farklı beygir gücüne sahip 1,6 litrelik benzinli motorun çıktığını söyleyelim. 12,4kWh’lik elektrik motoruyla desteklenen bu aracı isterseniz 180Hp isterseniz de 225Hp beygir gücüyle satın alabilirsiniz.

PEUGEOT 308

İşin en güzel yanı ise, yapılan testlere göre hibrit kullanım sırasında araç 100 km’de yalnızca 1,2 litre yakıyor. Bu da güncel benzin fiyatlarının üzerinden hesaplandığında tam 24-25 kuruşlara tekabül ediyor. Anlayacağınız eğer kendinize yeni bir Peugeot 408 alırsanız, yeniden aracınızın 25 kuruş yaktığıyla övünebilirsiniz. Tabi benzine yeni zamlar gelmediği sürece.

Samsung Galaxy S23, iPhone 13 Pro’nun gerisinde kaldı