PES 2019 için beklenmedik Dortmund hamlesi!

pes 2019

Kısa süre önce PES serisinin yeni oyunu PES 2019 için duyuru yapan Konami, lisans konusunda ilginç adımlar atmaya devam ediyor. Japon oyun devi UEFA’dan sonra Dortmund ekibiyle de sözleşmesini feshetti.

Futbol oyunu denilince akla gelen iki seriden bir olan PES son yıllarda muazzam bir gerileme gösterdi. Kendi tarzını kaybederek FIFA vari bir tutum sergileyen seri, doğal olarak sahip olduğu kemikleşmiş oyuncu kitlesini de kaybetti. Ne yazık ki bu kitle içerisinde ülkemizdeki PES fanatikleri de bulunuyor.

PES 2013 sonrası başlayan bu değişimin PES 2019 ve sonrasında da devam etmesi bekleniyor. Yani artık 2013 ve öncesindeki arcade tarzındaki PES’in bir daha geri gelmeyeceğini söylemek yanlış olmaz.

Elbette Konami’nin PES konusundaki tek sıkıntısı oynanış dinamikleri değil. Keza Japon oyun devi lisanslar söz konusu olduğunda da pek parlak bir performans sergilemiyor.

PES 2019, Dortmund sözleşmesinden daha mahrum kaldı

Geçtiğimiz günlerde UEFA ile olan lisans sözleşmesini sonlandıran Konami, PES 2019 ve serinin sonraki oyunlarında Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi modlarının bulunmayacağını doğrulamıştı. UEFA lisansı yerine normal lig lisanslarına yönelmek isteyen ekip, sonrasında 9 resmi ligin PES 19’da boy göstereceğini açıklamıştı.

Dortmund

Bu çıkışın ardından Konami cephesinden ilginç bir açıklama daha geldi. Japon oyun devi, daha önce PES 2019’da bulunacağı açıklanan Dortmund ile olan lisans sözleşmesinin sonlandırıldığını belirtti. Bakalım bu işin sonu nereye varacak? Bekleyip göreceğiz.

1997 yapımı Pokemon Gold sızdırıldı