Galaxy S5 Parmak Okuma Sensörüne Sahip Olacak

samsung galaxy s5 parmak okuma

Samsung Galaxy S5 ile iddiaları ardı arkası kesilmiyor. Son dedikodulara göre Samsung ‘un amiral gemisi Galaxy S5’in home tuşunda parmak izi okuma sensörü bulunabilir.

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5 hakkında her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Son dedikodulara göre Galaxy S5’in home tuşunda, iPhone 5S’te olduğu gibi parmak izi okuma sensörü bulunacağı yönünde. Son trendlere göre iPhone 5S’in ardından birçok modelde parmak izi okuma sensörü kullanılmaya başlandı. Samsung’un da yeni amiral gemisinde parmak izi sensörüne yer vermesi oldukça normal karşılamak gerekiyor.

 samsung galaxy s5

Son duyumlara göre Galaxy S5’te ki sensör 8 parmak izini depolayabilecek ve telefonu açmak için kullanılabilecek. Samsung hesabınızla giriş yaparak uygulamaları özelleştirmeniz mümkün olacak. Özel hesap altında sadece sizin görmek istediğiniz uygulamalara yer verebileceksiniz. Parmak iziyle korunacak bu ala dışındaki uygulamalara ulaşım serbest olacak. Home butonu iPhone 5S ‘ten farklı olarak parmağınızı kaydırdığınızda ekranı kullanıma açacak. Retina tarama sensörü şimdilik rafa kalksa da yeni modellerde gündeme gelebilir.

samsung-galaxy-s5-parmak-izi

Samsung Galaxy S5’in teknik özellikleri arasında, 3GB RAM, Snapdragon 800 ya da 805 çip set, 4 çekirdekli 2.5GHz Krait işlemci, 16 ya da 21 mega piksel çözünürlüğünde  kamera, 5.25 inç QHD 2560×1440 piksel çözünürlüğünde ekran ve yeni TouchWiz ara yüz yer alacak. Samsung Galaxy S5’in 24 Şubatta görücüye çıkması bekleniyor.

HTC, Desire 8′i Resmen Duyurdu!