Panasonic, LUMIX GH5 II’yi piyasaya sürdü! GH6 ise yolda

Panasonic, LUMIX GH5 II'yi piyasaya sürdü! GH6 ise yolda

Panasonic bugün, saygıdeğer LUMIX GH5 kamerasının güncellenmiş bir sürümünü duyurdu. Yeni GH5 Mark II, selefine göre nispeten mütevazı bir yükseltme.

Panasonic, 2017’de piyasaya sürüldüğünden beri kameramanlar arasında popüler olan Lumix GH5 için bir değil iki takip kamerası duyurdu. Panasonic’in yepyeni bir sensöre sahip olduğunu ve sonunda piyasaya çıkacağını söylediği GH6 var. Bugün ön siparişe çıkan GH5 Mark II’nin sadece gövde paketi 1.700 $. GH5M2, büyük ölçüde daha yeni ve en yeni nesil Venus Engine işlemcisine yapılan yükseltme nedeniyle revize edilmiş bir dizi spesifikasyona sahip. Kamera artık dahili olarak 4K 60p’yi 4: 2: 0’da 10 bitlik olarak kaydedebiliyor, bu da GH5’e göre yalnızca 8 bit dahili olarak yapabilen bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. GH5M2 aynı zamanda harici bir kayıt cihazına 10 bitlik 4: 2: 2’de 4K 60p’de aynı anda kayıt yapabilecek.

Panasonic, LUMIX GH5 II'yi piyasaya sürdü! GH6 ise yolda

GH5M2, GH5’te isteğe bağlı olarak ödenen bir ekstra olan Panasonic V-Log L günlük profili önceden yüklenmiş olarak geliyor. Bu, kamerayı V-Log (S1 / S1H) veya V-Log L (GH5 / GH5S) kullanarak diğer Panasonic kameralarla renk eşleştirmenize olanak tanıyor. GH5M2 ayrıca MonochromeS ve L.ClassicNeo ile birlikte iki Cinelike ön ayarı (D2 ve V2) ekliyor. 20,3 megapiksel Micro Four Thirds sensörü, GH5’teki ile neredeyse aynı. GH5M2 sensörü, parlak nesnelerin etrafındaki parlama miktarını azaltması gereken yansıma önleyici kaplamaya sahip.

Honda Jazz hayal kırıklığına dönüştü: Beklentiler çok yüksekti