Özçekim Odaklı vivo V9 Duyuruldu

180315 vivo v9 official specs revealed 01

vivo, AI destekli ön kameraya sahip orta seviye vivo V9’u resmen duyurdu. Çentikli tasarıma sahip modelde dikkat çekici pek çok unsur bulunuyor.

24 MP Ön Kamera, Çerçevesiz Tasarım

iPhone X’la birlikte o kadar çok firma birden Apple’ı takip etti ki, çentikli paneli her yerde görmeye başladık. Modaya ayak uyduranlardan birisi de vivo oldu. V9 modeliyle birlikte gündeme gelen şirket, kilit ekranının arka planını bile o kadar çok iPhone’a benzetmiş ki, ilk bakışta cihazı iPhone X’la karıştırmanız gayet mümkün.

Cihazın özelliklerine dönecek olursak, biraz önce de bahsettiğimiz gibi, ön plana çıkan özellik ön kamera oluyor. Çentiğin içerisinde yer alan bu kamera, 24 MP’lik yapay zeka destekli bir sensörden oluşuyor. Arka kısımda ise 16 ve 5 MP’lik çift kamera kurulumu tercih edilmiş. Bu ikili de AI desteğinden nasibini alıyor. Öte yandan arka tarafta sunulan parmak izi okuyucuya ek olarak, yüz tanıma sistemi de opsiyon olarak konulmuş durumda.

Bunların yanında, telefonda 19:9 oranlı 6.3 inçlik IPS panel, Snapdragon 626 işlemci, 4 GB bellek, 64 GB dahili depolama ve Android 8.1 Oreo tercih edilmiş. Modelin fiyatı ve satışa sunulacağı ülkeler konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

512 GB’lık Huawei, TENAA’da Görüldü