Bu Kulaklık Kendisinden Çok Söz Ettirecek: HyperX Cloud

hyperx cloud 3

Kingston’un bir alt markası olan ve hiçbir masraftan kaçmayan HyperX Cloud’a yakından bakıyoruz.

Artık HyperX denildiğinde üst seviye performans ürünleri akla geliyor. HyperX Cloud, karmaşık ses teknolojilerini kullanmayan bir kulaklık sistemi. Kingston, kaliteden ödün vermemek için, bu üründe oldukça geniş bir ses spektruma ulaşan 53 mm’lik sürücüler kullanıyor. Bununla birlikte oluşturulan ergonomi ile sesler kulaklığın içimde izole olarak kalıyor. Müzik dinlediğinizde ses dışarıya çıkmıyor ve bu sayede de kimseyi rahatsız etmiş olmuyorsunuz.

HyperX_Cloud

Tasarım ve Ergonomi

Bu ürünün bir avantajı suni deri görünümlü kulaklık süngeri yerine, bez ile kaplı sünger ile değiştirebilmesi. Ürün ile birlikte, sesi çoğaltan Splitter ve uçak adaptörü veriliyor. Bununla birlikte HyperX Cloud’un işçiliği görülmeye değer. Suni deri ve Aluminyum’un aynı anda kullandığı bu ürün sadece 300 gram ağırlığında. İşin güzel tarafı ise, HyperX Cloud’u uzun süre kafanızda taşıdığınızda herhangi bir rahatsızlık vermemesi. Oldukça stabil bir kulaklık oluşturan Kingston, her türlü ortamda rahatlıkla kullanılabiliyor.

HyperX Cloud’a dışardan bakıldığında oldukça kaliteli bir kulaklık görmek mümkün. Siyah’ın ağırlıklı olarak kullanıldığı bu üründe beyaz kulaklık kapakları çok şık duruyor. Aluminyum etrafındaki suni deri kaplama ürünü çok sağlam ve pahalı gösteriyor.

hyperX cloud

Ses kablosu kulaklıktan ne yazık ki çıkmıyor. Bu kablonun plastik yerine bez ile kaplı olması önemli bir avantaj. Bu kablo ilk bakışta kısa gibi görünebilir. HyperX Cloud’un kutusunda birçok uzatma kablosu geliyor ve bu sayede de kablo 2 metreye uzuyor. Bununla birlikte bir kontrol ünitesi veriliyor. Bu kontrol ünitesi sayesinde hem kabloyu uzatıyorsunuz hem de sesleri kontrol edebiliyorsunuz. HyperX Cloud’da beğendiğimiz bir özellik, mikrofonun çıkartılabilmesi. Kulaklık üzerinde bulunan girişte, mikrofonu ihtiyacınız olduğunda takıp çıkartabiliyorsunuz.

hyperx cloud 3

Kablo eklenip uzatılabilmesi iyi düşünülmüş. Bu sayede kablo salatasının önüne geçmiş oluyorsunuz. Ürünü dışarda kullanmak isteyen kişiler için mikrofonun çıkartılması oldukça önemli. Ürün ile birlikte elbette bir taşıma çantası da veriliyor. 53 mm’lik dinamik sürücüler 15-25 000 Hz frekans aralığında çalışıyor. Bunun anlamı ses kayıplarının yaşanmaması. Bununla birlikte 98dB’lık gürültü oranı fazlasıyla yeterli. Kulaktaki ses dışarıya aktarılmıyor. Dışardaki ses ise tam filtre edilemiyor.

hyperx cloud 2

Bu özellikle oyun oynamayı seven kişiler için büyük bir eğlence. Çünkü oyun içindeki patlamaları çok yakınınızdaymış gibi hissedebiliyorsunuz. Orta sesler gayet net ve daha çok arka planda kullanıyor. Buna karşın Tiz’ler inanılmaz yükseklere çıkabiliyor. Mikrofon ise profesyonel ürünlerle yarışacak kalitede. Konuşmalar gerçeğe yakın aktarılıyor ve yüksek seste bile bozulmalar yapmıyor.

Sonuç olarak, Kingston HyperX Cloud ile çok başarılı bir kulaklığı piyasaya sürdü. Gerek ergonomisi ve tasarımı, gerekse de ses kalitesi ile çok daha pahalı kulaklık modelleri ile rahatlıkla yarışacak durumda.

Apple Watch Beklenen İlgiyi Görmeyebilir