Oyun Dahisine Büyük Suçlama!

Oyun Dahisine Büyük Suçlama

Oyun dünyasının efsane ismi çok büyük bir hırsızlık suçlaması ile karşı karşıya kaldı.

Oyun dünyasının efsanevi ismi olarak bilinen ve uzun yıllar ID Software şirketin çalışan, diğer yandan Doom‘un geliştiricisi olarak bilinen John Carmack, geçtiğimiz yıl ID Software‘in asıl şirketi olan Zenimax‘taki görevinden ayrılarak sanal gerçeklik ürününü geliştirmek için Oculus Rift ile anlaşmıştı.

Oyun Dahisine Büyük Suçlama!

Kısa bir süre sonrada Oculus Rift 2 milyar dolara Facebook tarafından satın alınınca ortalık birbirine girdi. Zenimax tarafından ortaya atılan iddiaya göre John Carmack, ID Software bünyesinde çalışırken yıllarca sanal gözlük teknolojileri üzerine çalışmalarda bulunduğunu ve Oculus Rift‘e geçerken bu teknolojileri de beraberinde götürmüş.

Bu iddiaya Twitter hesabı aracılığıyla cevap veren John Carmack, ID Software bünyesinde çalışırken yazdığı kodlamanın Zenimax‘a ait olduğunu ancak sanal gerçeklik teknolojisine ait çalışmaların kendisine ait olduğunu ifade etti.

Bu olaydan sonra Facebook ve Zenimax arasında avukatların birbirlerine ağır ceza tehditlerinin olduğu mektupların gönderildiği ve bu durumun yakında mahkemeye taşınacağı ortaya atıldı. Diğer yandan Facebook ve Oculus Rift cephesi, büyük rakamlı anlaşmaların yapılması sonrasında birilerinin ortaya çıkarak her zaman satılan ürünün kendisine ait olduğunu iddia eder diyerek meydan okudu.

Sizce bu savaşın galibi kim olabilir?

Cortana’ya Özel Site!