Otomobil satışları azalmaya devam ediyor, peki nerede duracak?

Otomobil fiyatlarında enflasyon

Otomotiv Distribütörleri Derneği, otomobil satışlarına ilişkin yeni verileri paylaştı. Tablo Temmuz ayından sonra Ağustos ayında da daralmanın olduğuna işaret ediyor.

Otomobil satışları azalmaya devam ediyor, peki nerede duracak? Sıfır otomobiller ile alakalı oldukça ilginç bir dönemden geçiyoruz. Vatandaşlara mikrofon uzatıldığında bu konuda iki farklı durumdan şikayetçi olan iki farklı grup görüyoruz.

Bunların ilki sıfır otomobil için araç satın almak maksadıyla bayiye gittiklerinde, araç bulamadıklarını ve sıraya girmek zorunda kaldıklarını söyleyenler, diğeri ise sıfır otomobillerin fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle yanına yaklaşılmadığını belirtenler.

Otomobil dünyasında Hyundai

Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından paylaşılan son tablo ise, ikinci gruba girenlerin yani sıfır otomobillerin artan fiyatları yüzünden araç alamadığını söyleyenlerin daha baskın olduğunu gösteriyor.

ucuz elektrikli otomobiller

Otomobil satışları azalmaya devam ediyor, peki nerede duracak?

Öyle ki yapılan araştırmaya göre, 2022 yılının Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,4 oranında daralan otomotiv pazarı, Ağustos ayında da yine önceki döneme göre bu kez %18,2 oranında daraldı. Üstelik Ağustos ayının Temmuz’dan daha kötü gittiğini ve satışların önceki aya göre %8,5 oranında düştüğünü de hatırlatalım.

Yerli otomobil TOGG

Nitekim bu durum otomotiv sektörünün devlerinin de dikkatini çekmiş olacak ki, şu ana kadar zam haberlerini paylaşan isimlere baktığımız zaman, önceki aylara nazaran çok daha cüzi oranlarda fiyat artışına gidiyorlar. Önce Toyota daha sonra ise Ford’dan gelen yeni fiyat listelerine baktığımızda, araç fiyatlarının bir önceki aya göre %2 dolaylarında arttığını görüyoruz ki geçtiğimiz aylarda %10’lara varabilen oranlar hatırlandığında, bu durum son derece normal karşılanabilir.

En çok dinlenen Spotify şarkıları açıklandı