Nokia efsanesi yeniden mi doğuyor? En iyi marka seçildi!

Nokia C20, Bluetooth sertifikasını aldı

Bir zamanların efsanevi telefon markası konumundayken, akıllı telefonlara geçiş süreciyle bu statüsünü koruyamayan Nokia, şimdilerde küllerinden doğuyor olabilir.

Nokia efsanesi yeniden mi doğuyor? En iyi marka seçildi! Nokia, kuşkusuz teknoloji tarihinin sansasyonel markalarından biridir. 90’lı yılların sonlarına doğru cep telefonu sektöründe varlığını hissettirmeye başlayan ve 2020 yılının Eylül ayında piyasaya sürdüğü 3310 modeliyle adeta piyasanın altını üstüne getiren Nokia, devam eden yıllarda çıkarttığı hem tasarım hem de teknoloji harikası modelleriyle, uzun yıllar sektörün lideri konumunda kalmıştı.

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Ne var ki önce dokunmatik daha sonra da akıllı telefon çağının başlamasıyla birlikte, Nokia’da hızla kan kaybetmeye başlamış ve ilk olarak Microsoft bünyesinde marka ismini tamamen terk etmiş, daha sonra ise HMD Global bünyesine geçerek kendi ismiyle yeniden telefon üretmeye başlamıştı. İşte otoriteler, Nokia’nın bu saatten sonra bir daha akıllı telefon dünyasında önemli bir yere sahip olamayacağını düşünürken, şirketin Amerika ve Avrupa pazarlarında yaşadığı elde ettiği büyüme oranları teknoloji camiasını fazlasıyla şaşırttı.

Nokia, Oppo'ya patent ihlali nedeniyle dava açtı

Nokia efsanesi yeniden mi doğuyor? En iyi marka seçildi!

Ünlü araştırma ve analiz platformu IDC tarafından yapılan son araştırmalara göre Nokia, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en güçlü beşinci akıllı telefon markası olmayı başardı. Bu bölgedeki pazar payını günden güne arttıran şirketin bunu yapabilmesini sağlayan en önemli modeli ise Nokia C100 oldu. Öyle ki yapılan araştırmalara göre bu model, ABD’nin en çok satılan 15. akıllı telefonu oldu.

Nokia, HarmonyOS kullanma söylentilerini yalanladı

Ayrıca ünlü markanın 2022 yılının ilk çeyreğinde Kuzey Amerika’ya yapılan akıllı telefon sevkiyatında %87, Avrupa’ya yapılan akıllı telefon sevkiyatında ise %31 oranında artış yaşadığını da hatırlatalım.

iPhone 14 Pro ekran deliği yeni bir teknolojinin habercisi