iPhone 14 pil göstergesi özelliğiyle geliyor

iphone 14

iPhone kullanıcılarının uzun bir süredir hasretle bekledikleri pil göstergesi özelliği, iPhone 14’le birlikte geri geliyor, üstelik ilk haliyle.

iPhone 14 pil göstergesi özelliğiyle geliyor. Apple’ın çok iyi yaptığı bir şey varsa, o da diğer pek çok markanın standart özellik olarak sunduğu şeyleri bile, benzersiz bir yenilik veya ileri teknoloji bir icat olarak pazarlayabilmesidir. Bugüne kadar onlarca örneğini gördüğümüz bu durum, iOS 16 sürümüyle birlikte bir kez daha kendini gösterdi.

iPhone 14 Pro Max

iPhone hayranlarının çok iyi bildiği üzere, ekranın üst kısmında yer alan ve pilin doluluk yüzdesini gösteren simge, iPhone X ile birlikte yeterli alan kalmadığı gerekçesiyle kaldırılmıştı.

iPhone 14 'tam bir yeniden tasarım' ile gelecek

iPhone 14 pil göstergesi özelliğiyle geliyor

Neredeyse bütün akıllı telefonlar için standart ve önemsiz bir özellik olan bu durum, satın alma bedeli olarak on binlerce lira ödeyen Apple müşterileri için dillerden düşmeyen bir istek haline geldi. Apple ise sonunda müjdeyi! verdi ve pil göstergesi özelliğinin iOS 16 ile birlikte geri döneceğini duyurdu.

iPhone 14 ekran altı kamera

İşte bugün ortaya çıkan bazı görseller ise, pil göstergesi özelliğinin nasıl çalışacağını gösteriyor. Buna göre iPhone 14 Pro modelinin üst kısmında yer alan durum barının bize göre sağ, telefona göre sol kısmında hem pil doluluk yüzdesi hem de pil durumu ayrı ayrı gösterilecek. GSM operatörü bilgisi ve sinyal gücü ise kamera yapısının diğer tarafına taşınacak. İlgili görsel gerçek midir bilinmez ancak Apple’ın bir kez daha çok ufak bir hamleyle çok büyük bir iş başardığı algısını kusursuz olarak gerçekleştirdiği kesin.

Sony Xperia 5 IV fiyatı ile şaşırttı! Yok artık