Oscar Ödüllü Filmler 19 Yıldır Autodesk Kullanıyor!

Gravity Copyright 2012 Warner Bros. Entertainment Inc

Tam 19 yıldır Oscar Ödülleri’ne aday filmlerin yapımında fark yaratan Autodesk bu yıl da, “En İyi Film”, “En İyi Görsel Efekt”, “En İyi Uzun Metraj Animasyon” gibi birçok farklı dalda ödülün sahibi olan filmlerle fark yarattı.  

 3 boyutlu eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, her yıl merakla beklenen ve sinema sektörüne yön veren Oscar Ödülleri’nin sahibi olmaya hak kazanan filmlere katkı sağlamaya devam ediyor. 19 yıldır Oscar ödüllerini toplayan filmlerin yapımında kullanılan Autodesk bu yıl da, “En İyi Film” dalındaki büyük ödülün sahibi 12 Years A Slave ve “En İyi Görsel Efekt” dahil toplam 7 ödül ile geceye damgasını vuran Gravity filmi ile adından söz ettiriyor.

Frozen_Copyright2013 Walt Disney

Autodesk ayrıca, Bilim ve Teknoloji Akademi Ödülleri kapsamında, Autodesk Mudbox ve Autodesk FiLMBOX yazılımlarıyla sinema filmlerinin sanal prodüksiyon alanındaki gelişimine bulunduğu inovatif katkılarla Akademi Sertifikasıve Akademi Plaketi”nin de sahibi oldu.

 Mr Hublot_Copyright ZEILT productions. Arte. Watt Frame

Autodesk’in sinema filmlerinin yapımında kullanılan yazılımlarının başında Autodesk Maya gelirken,  Flame Premium Autodesk 3ds Max, Autodesk MotionBuilder, Autodesk Softimage, Autodesk Smoke ve Autodesk Mudbox da çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Autodesk yazılımlarının kullanıldığı Oscar kazanan filmler:

  • En İyi Film kategorisinde 12 Years a Slave // Autodesk Maya
  • En İyi Görsel Efekt kategorisinde Gravity // Autodesk Maya, Autodesk MotionBuilder, Autodesk Softimage, Autodesk Flame Premium
  • En İyi Uzun Metraj Animasyon kategorisinde Frozen // Autodesk Maya
  • En İyi Kısa Metraj Animasyon kategorisinde Mr.Hublot // Autodesk Maya, Autodesk 3ds Max

50 Mega Piksel Kameralı Telefon Geliyor