Huawei Ascend G7, ilk olarak Eylül ayında gerçekleşen IFA fuarında tanıtıldı. Özellikle de tasarımı ile iPhone 6’ya çok benzemesi ve sahip olduğu donanım birleşenleri ile ilgi çeken Huawei Ascend G7’ye yakından bakıyoruz.
Alüminyum çerçeve kullanan Huawei Ascend G7, tıpkı iPhone 6 ailesi gibi üst ve alt taraflarında plastik kapaklar kullanıyor. Kameranın yeri, iPhone 6 gibi sol üst köşede. iPhone 6′ya göre en büyük tasarım farkı kenarların yuvarlak olmaması.
5.5 inç büyüklüğündeki ekran ne yazık ki 1280×720 piksel çözünürlüğünü destekliyor. Huawei, maliyetleri azaltmak için FullHD ekrandan vazgeçtiği görülüyor. Yine de bu çözünürlük, uygulamaları çalıştırmak ve videolar izlemek için yeterli. Ekranın renkleri oldukça doygun ve canlı. Buna karşın, üzerinde bulunan ve ekranın parlaklığını ayarlayan sensor, biraz gecikmeli çalışıyor.
Android 4.4 KitKat sürümüne sahip olan Huawei Ascend G7, 64 bit Snapdragon 410 işlemcisine sahip. Dört çekirdekli olan bu işlemci 1.2 GHz hızı ile birçok isteği karşılıksız bırakmıyor. Burada kullanılan belleğin boyutu 2 GByte. Bu esasında önemli bir avantaj. Çünkü bu sayede Android Ascend G7, Android 5.0 Lollipop geçişini sorunsuzca yapabilecek.
16 Gbyte’lık bir kapasiteye sahip olan Ascend G7, Micro SD kart sayesinde kapasitesini 32 GByte arttırabiliyor. LTE Cat 4 (150 Mbs) teknolojilerinin yanı sıra, 802.11n WiFi, Bluetooth 4.0, GPS ve NFC teknolojilerini destekliyor. 5 MP’lik bir ön kameraya sahip olan Huawei Ascend G7, özellikle arka tarafta yer alan 13 MP’lik kamerası ile fark yaratıyor. Otofokus hızının oldukça iyi olduğu bu kamerada çok hızlı bir şekilde fotoğraflar çekebilirsiniz.
Çekilen fotoğrafların kalitesi oldukça iyi. Kontrast değerleri ve renkler de başarılı olduğunu söylemeliyiz. En zayıf noktası ise loş ortamlarda ortalama değerinin üzerine çıkamaması.
Huawei Ascend G7, sahip olduğu Emotion UI 3.0 arayüzü ile inanılmaz kolay bir kullanım sunuyor. Birçok uygulamayı ve ayarlara anında erişime izin veren bu arayüz, kurulu olan eklentiler ile kullanıcısına ciddi avantajlar sunuyor. 3000 mAh’lik pil bir günlük kullanım için yeterli. Unutmadan söyleyelim. Huawei Ascend G7’nin arka kısmında bir arka kapak yer almıyor. Dolaysıyla pil de değiştirilemiyor.
Sonuç olarak Huawei Ascend G7, özellikle orta segmenti hedef alıyor. Kullanılan donanım birleşenleri, kullanıcıya ortalamanın üzerinde bir performans sunuyor. Tasarım ve işçiliğinin bir albenisi olması da önemli. Huawei Ascend G7, bu özellikleri uygun bir fiyat ile birleştiriyor. Yine de şunu söylemekte fayda var. Telefonu bir oyun konsolu gibi kullanmak isteyen kullanıcılar, başka seçeneklere bakmalarını tavsiye ederiz.