Orkun ve Berkcan’ın Hesabını Çaldılar Facebook Sessiz Kaldı (Güncellendi)

facebook reuters

Türk internet fenomenlerin başı bu aralar Facebook ve İnstagram ile dertte. Facebook’un 1 yıldır düzetlmediği açığı kullanarak hesapları ele geçirilen fenomenler hesaplarını geri alabilmek için Facebook’a başvurduğunda hiçbir sonuç alamıyor.

İnternet dünyasının Türkiye’deki fenomenleri milyonlarca takipçiye sahip hesaplarını bir anda kaybetti. Geçtiğimiz haftalarda başlayan hack’ler artarak devam ediyor. Orkun Işıtmak, Ağır Mimar, Berkcan Güven, Burak Oyunda ve Enes Batur gibi Youtube Türkiye’nin demirbaşlarından olan  Youtuber’ların İnstagram hesapları bir bir hacker’lar tarafından ele geçirilmeye başladı. Facebook ve İnstagram’a ulaşmaya çalışan Youtuber’lar hiçbir sonuç elde edemedi.

‘Yöntem Çok Basit, Herkesin Hesabı Ele Geçirilebilir’

Oyuncu olarak başladığı Youtube dünyasında genele yayılarak herkese hitap eder hale gelen Orkun Işıtmak’ın hesabı geçtiğimiz pazartesi günü çalındı. Orkun, usta gazeteci ve Youtuber Timur Akkurt’un vlog’una konuk olarak olanları anlattı. Hesabı çalındıktan sonra İnstagram’a ulaşmaya çalıştığını söyleyen Orkun Işıtmak, çabalarına hiçbir karşılık bulamamış.

Kendisine yardımcı olmak istediğini söyleyen beyaz yakalı hacker’lar ile de telefonda görüşen fenomen birkaç dakika içerisinde istenilen tüm hesapların çalınabileceğini aktardı. Beyaz yakalı hacker’ların aktardığına göre 1 yıldır olan açık Facebook ve İnstagram tarafından kapatılmamış. Açık sonucunda ele geçirilen hesaplar ve silinen fotoğraflar ise geri getirilemiyormuş. Sosyal medya devleri milyonlarca takpçiye sahip hesapların yedeklerini almıyormuş. Hesabı çalanların tüm fotoğrafları silmesi nedeniyle Orkun sadece hesabını geri alabilmek değil fotoğraflarını, beğenilerini ve yorumlarını da geri alabilmek istiyor. Bu anlamda Facebook Türkiye ve İnstagram tarafından yetkili kimseye ulaşılamadı. Destek birimi ise hesabın geri alınmaması için hacker’lar tarafından saat başı değiştirilen kullanıcı adını isteyip kullanıcı adı çalışmayınca da bir şey yapamayacaklarını aktarıyor.

Ruhi Çenet Çalınmasın Diye Hesabını Kapattı

orkun-isitmak-ruhi-cenet-youtube-facebook-instagram-calindi

Youtuber Ruhi Çenet, Türkiye’deki fenomenlerin hesaplarının bir bir çalınması ve geri alınamaması nedeniyle İnstagram hesabını kendisi kapattı. Çalınan hesabıyla hacker’lara malzeme olmak istemeyen Çenet, hesabında ‘Hesabım hacklenmedi, sadece koruma amaçlı kendi ellerimle karanlığa gizlenmiştir…’ notunu paylaştı.

Usta Gazeteci de Tepki Gösterdi

orkun-isitmak-ruhi-cenet-youtube-facebook-instagram-calindi-2

Usta teknoloji gazetecisi aynı zamanda Türkiye’nin ilk Youtuber’larından Timur Akkurt da Facebook ve İnstagram’ın tavrına tepkisini gösterdi. Orkun Işıtmak ile video çekerek ve Facebook sayfasında yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren Akkurt, normalde de sık sık görüştükleri Orkun Işıtmak ve birlikte çalıştığı Youtuber Ekin Kollama ile yaşananları değerlendirdi. Videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Timur Akkurt’un Facebook sayfasında paylaştığı yazı ise şu şekilde;

‘Son günlerde pek çok YouTuber’ın Instagram hesapları çalındı ve Instagram/Facebook bu konu ile ile ilgili çok basit olan güvenlik açığını kapatmadığı gibi hesabı çalınan arkadaşlarımızın durumunu düzeltmek adına en ufak bir çaba göstermemektedir. Bu durumu kınıyor gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bugün Orkun, Ekin ve ben bugün bu konuyu tartıştık. Hesap çalınmadan bunu da buraya bırakayım dedim. Geçmiş olsun #orkunisitmak #berkcanguven #agirmimar #burakoyunda

‘Facebook En Ufak Bir Çaba Bile Göstermiyor’

Hesapları çalınan tüm isimler bir bir Facebook Türkiye ofisine ve destek alabilecekleri ilgili yerlere ulaşmaya çalışmalarına rağmen Facebook Türkiye ofisi bulunmaması ve sorumluların ilgisiz davranışları nedeniyle bir sonuç elde edemedi.

 

Güncelleme: Orkun Işıtmak ile bugün öğle saatlerinde görüştüğümüzde sorunun halen çözülemediğini ve muhatap bulamadıklarını aktardı.

Çerçevesiz ekranlı telefon Xiaomi Mi MIX duyuruldu!