TTNET Dijital Oyun Yapımcılarına Dükkan Sizin Dedi

TTNET GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH ORKUN KAYA GENÇLERLE SELFIE ÇEKTİ 2

TTNET, dijital oyun platformu Playstore üzerinde hayata geçirdiği “Dükkan Sizin” uygulamasıyla, yerli dijital oyun pazarında yeni bir dönemi başlatıyor.

Dijital girişimcilik ekosistemine ve yerli oyun sektörünün gelişimine destek olmak hedefiyle başlatılan “Dükkan Sizin” uygulaması ile oyun girişimcilerinin geliştirdiği oyunlar, oyunseverlerle buluşturulacak.

Tüm yerli oyun girişimcilerine açık olacak “Dükkan Sizin” uygulamasında, satılacak konuma gelmiş “PC” veya “Mac” platformunda çalışan yeni oyun projelerine yer verilecek. “Dükkan Sizin” uygulamasında yer almak için başvuran girişimciler değerlendirmeler sonucunda geliştirdikleri oyunları sunabilecekleri bir platforma, oyunseverler ise yepyeni oyunlara kavuşacaklar.

TTNET GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH ORKUN KAYA,İYTE REKTÖRÜ PROF.DR.MUSTAFA GÜDEN VE GENÇLER

Dükkan Sizin” uygulamasının tanıtımı amacıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında bir konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya;

Türkiye’nin lider internet şirketi olarak, ülkemizde dijital dönüşüme öncülük ederken, bu süreçteki rolümüzü sadece internet erişimiyle sınırlı görmüyoruz. Yeni dijital servislerimiz ve uygulamalarımız ile ekosistemi büyüterek dijital dönüşümü hızlandırmaya odaklandık. İş ortaklarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz teknolojik yeniliklerin her biri, dijital inovasyonun önemli birer örneği ama daha fazlasını yapmak istiyoruz. Geleceğin dijital dünyasını girişimcilerle, gençlerimizle beraber hayal etmek, inşa etmek istiyoruz. İşte ‘Dükkan Sizin’ yaklaşımımız, bu girişimcilik vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri” dedi.

TTNET GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH ORKUN KAYA

Yerli oyun yapımcılarına platform ve pazarlama desteği vereceğiz”

Dükkan Sizin” uygulaması ile ilgili bilgiler veren Abdullah Orkun Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dijital oyun platformumuz Playstore’un kapılarını, girişimcilere ve gençlere açıyoruz. ‘Dükkan Sizin, Playstore Sizin’ diyoruz. ‘Dükkan Sizin’ uygulamasıyla, Türkiye’de oyun yapmak isteyen yerel oyun yapımcılarına Playstore platformumuz üzerinden destek olmak istiyoruz. Yerli oyun yapımcılarının oyunlarını herhangi bir ücret ödemeden Playstore üzerinden oyun severlere sunmalarını sağlıyoruz. Yerli oyunlara Playstore’da diğer popüler oyunlara olduğu gibi yer ayırıp, aynı zamanda tanıtım desteği de vereceğiz. Bu desteğimiz ile yerel oyunların geniş kitlelerle buluşmasını hedefliyoruz.”

 TTNET GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH ORKUN KAYA GENÇLERLE SELFIE ÇEKTİ-2

Dijital oyun sektörü büyümesini sürdürüyor

Oyun sektörünün dijital ekosistemin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Abdullah Orkun Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Playstore ile dijital oyun pazarının en büyük oyuncusuyuz. Playstore’un kataloğunda 1000’den fazla farklı oyun var. Oyunseverlere en popüler oyunlara dünyayla aynı anda ulaşma imkânı sunmamız, platformumuzun en önemli özelliklerinden biri. Bununla beraber, farklı satın alma seçenekleri, ödeme kolaylığı sağlayan kampanyalar ve taksit imkânı sunuyoruz. 

TTNET GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH ORKUN KAYA GENÇLERLE SELFIE ÇEKTİ-1

TTNET IEEE BuildUp yarışmasına sponsor olmaktan heyecan duyuyoruz”

Abdullah Orkun Kaya basın toplantısında, TTNET olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’nde düzenlenen TTNET IEEE BuildUp yarışmasına destek olmaktan dolayı da heyecan duyduklarını söyledi. Bağımsız oyun geliştiricilerin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri TTNET IEEE BuildUp yarışmasının, “Dükkan Sizin” uygulamasında olduğu gibi yerli içeriğin gelişmesine katkı sağlayacak güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

9-11 Mayıs’ta tarihlerinde yapılacak TTNET IEEE BuildUp, bağımsız oyun geliştiricilerin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, aynı zamanda yatırımcılara ve firmalara yeteneklerini gösterebilecekleri bir platform.

Yarışma, organizasyon tarafından belirlenecek bir tema çerçevesinde 48 saat boyunca sıfırdan bir oyun geliştirme esasına dayanıyor.

48 saatlik zorlu maraton sonunda tamamlanan oyunlar jüri tarafından “Atmosfer”, “Oynanabilirlik” ve “Kurgu” ölçütleri göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Yarışma kapsamında, seminerler ve workshoplar da yapılacak.

En Çok Satan PS Network Oyunları Belli Oldu!