Origin artık TL ile ödeme alacak

Origine siber saldiri

EA’nin dijital oyun satış platformu Origin artık TL ile ödeme almaya başlayacak. Peki bu durum fiyatlara nasıl etki etti? İşte konunun detayları.

Bilindiği üzere Steam, Xbox Game Store ve PlayStation Game Store gibi dijital oyun satış platformları uzun bir süredir TL ile ödeme alıyordu. Nihayet TL ile ödeme alan platformlar arasında EA’nin Origin’i de katıldı.

Peki Origin’e Türk Lirası’nın eklenmesi fiyatları nasıl etkiledi? Öncelikle şunu söyleyelim. Origin Türkiye’ye özel bir fiyat politikası uygulamadı. Yani direkt olarak dışarıdaki fiyatlar döviz kuruna oranla çevrilerek TL’ye yansıtıldı.

Origin artık TL ile ödeme alacak

Fakat burada önemli bir unsur söz konusu. Bilindiği üzere Origin daha önce euro ile satış yapıyordu. Örneğin Fifa 21’i alacağınız zaman 59 euro ödemeniz gerekiyordu. TL’ye geçişte ise euro yerine dolar kuru baz alındı.

Dolar da euro’dan daha düşük olduğu için oyunların TL bazındaki fiyatı otomatik olarak düşmüş oldu. Örneğin bir oyuna eskiden 59 euro öderken şimdi 59 dolar ödemeniz yeterli oluyor.

Bu durumun oyuncular için kısa vadede avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Belki Origin ileride Türkiye’ye özel bir fiyat politikası da uygulayabilir. O zaman oyunları çok daha uygun fiyatlardan satın almamız mümkün olacaktır. Fakat şimdilik oyun fiyatlarının Türkiye şartları için hayli pahalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu da inkar edilemeyecek bir gerçek.

Kerimcan Durmaz peşimde ile fena patladı