Oppo’dan yeni kamera teknolojisi SmartSensor OIS

oppo smartsensor ois

Ülkemizde pek tanınmayan markalardan Oppo yeni kamera teknolojisi SmartSensor OIS ile karşımıza çıktı. Yeni teknolojinin videosu ve detayları haberimizde.

Çinli üreticilerden Oppo, MWC 2016’da bazı alanlarda ön plana çıktı. Firma ilk olarak dünyanın en hızlı şarj teknolojisi olarak duyurulan Super VOOC ile gündeme gelmeyi başardı. Şimdi ise yeni kamera teknolojisi SmartSensor OIS ile karşımızda. Daha tasarruflu ve daha küçük alanlarda çalışabilen bu teknoloji dikkat çekici.

Oppo SmartSensor OIS nasıl çalışıyor?

Öncelikle OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisinden bahsedelim. Çünkü bu teknoloji direkt olarak OIS ile ilgili. OIS teknolojisi çoğu akıllı telefonda kullanılan bir görüntü sabitleme yöntemi. Kamera lensinin titreşimler ve sarsıntılar sırasında mekanik olarak hareket ederek görüntünün daha sabit kalması sağlanıyor. Bu teknoloji kamera lensiyle ilgili. Ancak Oppo, OIS sistemini sensörle entegre etmeyi başarmış. İlk olarak geleneksel OIS sisteminin nasıl çalıştığına bakalım. Aşağıdaki 5 saniyelik videodan bunu görebilirsiniz.

Oppo SmartSensor OIS, lensin arkasındaki görüntü algılayıcısının hareketi ile çalışıyor. Üç açılı olarak hareket edebilen kamera algılayıcısı sadece 15 milisaniye içerisinde harekete tepki verebiliyor. Lens tabanlı OIS sistemlerde ise tepki verme süresi 50 milisaniye olduğu için burada önemli bir avantaj yakalanıyor. Oppo SmartSensor OIS teknolojinin iki önemli avantajı daha var. Bunlardan ilki güç tasarrufu. Normal OIS sistemlere göre SmartSensor teknolojisi her fotoğrafta daha az güç harcayarak görüntüdeki titreşimi ortadan kaldırabiliyor. Ayrıca tolerans miktarının daha fazla olduğu da söyleniyor. En önemli fark ise Oppo SmartSensor OIS sisteminin klasik sisteme göre daha az yer kaplaması ve daha ince telefonlarda kullanılmasının önünü açması. Aşağıdaki kısa videoda bu yeni sistemin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Galaxy S7 reklamı yayınlandı! – Video