5 Yönlü OIS Özelliği ile Sony A6500 Tanıtıldı

a650001

Görüntüleme teknolojileri konusunda uzun yıllardır çalışan ve sektörde önemli bir yeri olan Sony yeni fotoğraf makinesi Alpha 6500’ün detaylarını açıkladı. A6500 yüksek görüntü kalitesi ve 4K video çekim özelliği ile dikkatleri üzerinde çeken A6300’ün devamı niteliğinde.

4K video çekimi, hızlı odaklama, 24.2 MP Exmor görüntü sensörü ile büyük beğeni toplayan ve ülkemizde de aktif olarak kullanılmaya başlayan Sony A6300 artık yerini A6500’e bırakıyor. Yenilenen görüntü işlemcisi, titreşim engelleme teknolojisindeki önemli değişim gibi özelliklerle abisinden ayrılan A6500 küçük yapısına rağmen büyük işler çıkaracak gibi duruyor.’

İlk Olarak Cep Telefonlarında Kullanmışlardı

a650002

Sony 06.10.16 tarihinde Türkiye basın lansmanını yaptığı Xperia XZ ve Xperia X Compact modellerinde kullandığı ve oldukça öne çıkardığı bir teknoloji olan 5 yönlü titreşim engelleme teknolojisini kameralarına getirdi. A6000 ve A6300’de bulunan alışılmış titreşim engelleme teknolojisine veda edilerek telefonlarda kullanılmaya başlayan 5 yönlü titreşim engelleme/görüntü sabitleme teknoloji kullanılmaya başladı.  1400 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek olan Sony Alpha A6500, A6300’ü temel alıyor. Cihazların pek çok özelliği de birbiri ile aynı. 24.2 MP Exmor görüntü sensörü, 100-512.000 ISO aralığı, 4K video çekimi, dahili 4K video kaydı ve 425 noktalı otomatik odak bu özelliklerin başında geliyor. Değişen bazı noktalar ise görüntü sabitleme teknoloji, ekran ve görüntü işlemcisi tarafında karşımıza çıkıyor.

Neler Değişti?

A6300’de dönebilir ancak dokunmatik olmayan bir ekran kullanıcılar karşılıyor ve bu ekran oldukça fazla eleştiri alıyordu. Kaliteli renkler sunması ve görüş açılarıyla kullanıcıların beğenisini kasansa da ekranın dokunmatik olmayışı 2016 yılı için eleştiri konusu olmuştu. Bu noktayı düzelten Japon devi yeni kamerasında dokunmatik bir ekrana yer vermiş.

Kasa tasarımı abisi ile neredeyse aynı olan A6500 her zaman olduğu gibi değiştirilebilir lens ve optik vizorü bünyesinde barındırıyor. Sensörün değiştirilmeden A6300’deki gibi kaldığı kamerada görüntü sabitleme teknolojisinde ise önemli bir değişim bulunuyor. İlk olarak Xperia XZ ve Xperia X Compact akıllı telefonlarında kullanılmaya başlayan 5 yönlü görüntü sabitleme teknoloji profosyonel fotoğraf makinelerine de getirildi. A6500 sahip olduğu 5 yönlü titreşim engelleme ya da diğer adıyla görüntü sabitleme teknolojisi sayesinde üretici firmanın iddiasına göre titreşimi çok daha iyi abzorbe edebiliyor. Gece çekimleri yaparken etkisi büyük ölçüde artan titreşim engelleme teknolojileri bu kameraya önemli bir artı katmış durumda. Geceleri çekim yaparken özellikle elle yapılan çekimlerde görüntüde oluşan gürültüyü(karıncalanmayı) azaltmaya yardımcı olan yeni teknoloji ve değiştirilen görüntü işlemcisi kaliteli görüntüler yakalanmasına yardımcı oluyor.

A6500 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

a650003

Sony’nin yeni aynasız kamerası 1400 dolarlık fiyat etiketiyle kasım ayında satışta olacak. Ürünün Türkiye satış tarihi hakkında net bir bilgi bulunmazken kasım-aralık aylarında ülkemizde olması muhtemel görünüyor.

BMW, Üstün Teknolojilerle Meydan Okuyor!