OPPO, Microsoft Surface Book benzeri bir cihaz için patent tasarımı yapıyor

OPPO, Microsoft Surface Book benzeri bir cihaz için patent tasarımı yapıyor

OPPO, cihazları için farklı form faktörleri sunmaya çalışıyor. Şirket kısa süre önce benzersiz akıllı telefon tasarımlarına sahip birkaç kavramı açıkladı. Buna paralel olarak, Çinli şirket şimdi ayrılabilir bir cihaz patenti için başvuruda bulundu.

OPPO’nun CN112470452A yayın numaralı “Mobil Terminaller ve Ana Bilgisayarlar” başlıklı yeni bir patent çevrimiçi olarak ortaya çıktı. Bu patentte belirtilen cihaz, Microsoft Surface Book’a benzer şekilde çıkarılabilir bir cihaz olacak. Patent özeti, cihazın ana gövdeyi içerdiğini, ekranın ana gövdeye bağlanmasını destekleyen bir oyuğa sahip olduğunu gösteriyor. Alt kısım cihazın tabanı, üst kısım takılabilir ekran ünitesi olacak. OPPO, geçen yıl katlanabilir bir akıllı telefonun patenti için başvurmuştu. Şirket bununla da yetinmemiş görünüyor. Şimdi şirketin dikkat çekmek için katlanabilir ekranlar ve çıkarılabilir ekranlar dahil olmak üzere farklı cihaz türleri üzerinde çalışmaya başladığı görülüyor.

OPPO, Microsoft Surface Book benzeri bir cihaz için patent tasarımı yapıyor

Birkaç ay önce şirket, Japon tasarım stüdyosu Nendo ile birlikte geliştirilen yeni bir konsept telefonu (üçlü kat tasarımlı Slide-Phone’u )tanıtmıştı. Bu konseptte ortaya çıkan ekran boyutu, kıvrımlara bağlı olarak 1,5 inç ila 7 inç arasında değişiyor. Markadan çıkan ilk katlanabilir akıllı telefonun, şirketin OPPO X 2021 olarak sergilediği katlanabilir bir görüntüleme cihazı olma ihtimali var. Henüz şirketten gelen resmi bir açıklama yok. Söylentilerin netleşmesi için biraz daha beklememiz gerekecek.

Realme Buds Air 2 Neo kulaklıklar 7 Nisan’da aktif gürültü önleme ile geliyor!