Opera’ya, Yaratıcısından Çok Ağır Eleştiri!

Opera 11 Beta

2010 yılında şirketten ayrılmasına rağmen Opera’nın yaratıcısı olarak kabul edilen Von Tetzchner, şirket politikaları ve tarayıcının durumu hakkında ağır konuştu.

Von Tetzchner, Wall Street Journal’a verdiği röportajda, Opera politikaları ve tarayıcının şu andaki durumu hakkında sert ifadeler kullandı. Von Tetzchner, “Şirket, artık yenilikleri ve bu yenilikleri getirecek yaratıcı beyinleri umursamıyor. Zirvede olmak umurlarında bile değil. Mevcut pazar payları onlar için yeterli. Tek yaptıkları servis satın alımları. Opera, sürekli kullanıcı kaybediyor.” açıklamasında bulunurken, sözlerine şöyle devam etti:

opera logo

“Eskiden, rakiplerimiz bizden daha iyisini yapmışlarsa, biz nerede hata yaptık felsefesi güder ve ileri, daha ileri gitmek için tüm kaynaklarımızı seferber ederdik. Şimdi, rakiplerimiz bizden daha iyi bir şey yaptılarsa; en az masrafla bunu nasıl kamufle ederiz felsefesi güdüyorlar. Böyle bir strateji ile başarılı olmak mümkün olabilir mi? Opera’nın pazar payını artırması gerekiyordu; milyonlarca müşteriyi kaybetmesi değil. Hızla karanlığın içine yolculuk ediyorlar ve sert çakılacaklar.”