OpenAI teknolojisi ‘askeri ve savaş’ için kullanımına açılıyor

OpenAI yapay zekasını eğitmek için YouTube'u kullanıyor

OpenAI teknolojisi üzerindeki yasaklardan birisi kalkıyor. İşte tüm detaylar.

Sadece birkaç gün önce OpenAI’nin kullanım politikaları sayfası, şirketin teknolojisinin “askeri ve savaş” amacıyla kullanılmasını yasakladığını açıkça belirtti. İlk olarak The Intercept tarafından fark edildiği üzere şirket, değişiklik günlüğünde belirtildiği gibi “daha net olmak ve hizmete özel daha fazla rehberlik sağlamak için” sayfayı 10 Ocak’ta güncelledi. Zarar verebilecek herhangi bir şey için büyük dil modellerinin (LLM’ler) kullanımını hâlâ yasaklıyor ve insanları, hizmetlerini “silah geliştirmek veya kullanmak” için kullanmamaları konusunda uyarıyor. Ancak şirket “websitesinde askeri ve savaş” ile ilgili ifadeyi kaldırdı.

OpenAI Sam Altman'ı kovdu ancak geri işte almak istiyor!

Henüz gerçek hayattaki etkilerini görmemiş olsak da, ifadelerdeki bu değişiklik tam da dünya çapındaki askeri kurumların yapay zeka kullanımına ilgi göstermesiyle ortaya çıktı. AI Now genel müdürü Sarah Myers West, “Gazze’deki sivillerin hedef alınmasında yapay zeka sistemlerinin kullanımı göz önüne alındığında, ‘askeri ve savaş’ sözcüklerinin OpenAI’nin izin verilen kullanım politikasından çıkarılması kararının alınması kayda değer bir an” dedi.

Yasaklanan kullanımlar listesinde “askeri ve savaş” ifadesinin açıkça belirtilmesi, OpenAI’nin genellikle yüklenicilere kazançlı anlaşmalar sunan Savunma Bakanlığı gibi devlet kurumlarıyla çalışamayacağını gösterdi. Yapay zekanın askeri amaçlarla kullanılması ne gibi olaylara sonuç verir bilemeyiz ancak AI geliştikçe bu tarz şeylerin olması da oldukça mümkün desek yanlış olmaz.

Apple Vision Pro’un Pili İçin Özel Klips Geliştirdi