OpenAI, Google’a rakip olacak yeni bir ürün yayınladı

OpenAI, Google'a rakip olacak yeni bir ürün yayınladı

OpenAI şimdi de Google’a rakip olabilecek bir ürün yayınladı. İşte tüm detaylar.

OpenAI, Google’a rakip olacağını umduğu SearchGPT adlı yeni bir ürünü piyasaya sürdü. Şirketin daha ünlü ChatGPT’sinde kullanılanlara benzer AI modellerini kullanıyor. Ancak bunu “açık ve ilgili kaynaklarla hızlı ve zamanında yanıtlar” sunmayı amaçlayan gerçek zamanlı bilgilerle bütünleştiriyor.  Şirket, ürünün hala erken test aşamasında olduğunu vurguladı. Duyurusunda ise çoktan bir hata yapmış gibi görünüyor. Demo videoda bir kullanıcı, ağustos ayında Kuzey Carolina’daki bir kasabada müzik festivalleri hakkında arama yapıyor. OpenAI’nın yeni arama motoru ise  bir yanıt veriyor ancak tarihleri ​​yanlış anlıyor ve kullanıcılara konserlerin ağustos ayında yapılacağını söylüyor. OpenAI, The Atlantic’e “Bu bir başlangıç ​​prototipi ve onu geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

OpenAI, Google'a rakip olacak yeni bir ürün yayınladı

Söz konusu hata benzer yapay zeka sistemlerinin yaptığı diğer yüksek profilli hatalara benziyor. Geçtiğimiz yıl Google, o zamanlar Bard olarak bilinen ve o zamandan beri Gemini olarak yeniden adlandırılan aracı piyasaya sürdüğünde, bu aracın tanıtım videosunda NASA teleskopunun güneş sistemimiz dışındaki bir gezegenin ilk görüntüsünü almasıyla ilgili bir hata yer alıyordu.

Her iki hata da sistemlerin güvendikleri materyali tam olarak anlamamasından kaynaklanıyor gibi görünüyordu. SearchGPT’nin sunduğu bağlam farklı tarihler göstererek hata yaptı. Yapay zeka şirketi ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

OpenAI’nin CEO’sunda yapay zeka konusunda Çin’e karşı birleşme çağrısı!