OpenAI çalışanlarından ‘uğursuz’ logo açıklaması

OpenAI çalışanları uğursuz logonun yeniden yapılandırılması hakkında konuştu. İşte tüm detaylar.

OpenAI gelecek yıl yepyeni bir logo almanın da aralarında bulunduğu büyük değişikliklere uğrayabilir. Ancak Fortune’a göre personel, yakın zamanda şirket genelinde yapılan bir toplantıda sözde yeni logoya göz attığında pek de heyecanlanmadı. ChatGPT’nin popülaritesi sayesinde oldukça tanınabilir hale gelen şirketin altıgen çiçek sembolü artık yok. Bunun yerine, büyük siyah bir “O” veya personelin yaratıcılıktan yoksun, hatta uğursuz bulduğu basit bir halka veya daire gelecek.

OpenAI çalışanlarından 'uğursuz' logo açıklaması

Yayının kaynaklarına göre logo, OpenAI’nin “hassaslığı, potansiyeli ve iyimserliğini” temsil etmek üzere tasarlanan mevcut logosunun tam tersi gibi görünüyor. Görünüşe göre şirket, yeniden tasarım çalışmalarına bir yıl önce dahili yaratıcı ve tasarım ekibine yeni kişileri işe aldıktan sonra başladı. Fortune, OpenAI’nin yepyeni bir görünüme yönelmesinin nedenlerinden birinin, logosu ve web sitesi için kullanılan yazı tiplerine sahip olmaması olduğunu söylüyor. Şirket belki de daha çok bilinen bir isim haline geldikçe kimliğini sağlamlaştırmanın yollarını arıyor.

Fortune ayrıca daha önce şirketin gelecek yıl kar amacı gütmeyen karmaşık kurumsal yapısını değiştireceğini bildirmişti. Şirket kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak başladı ve kar amacı gütmeyen kolunu hala kar amacı gütmeyen bir kuruluş kontrol ediyor. Şirket CEO’su Sam Altman’ın çalışanlara şirketin kar amacı gütmeyen yapısından uzaklaştığını ve daha geleneksel, kar amacı güden bir şirket haline geldiğini söylediği bildirildi.

The Running Man Remake’in Çekimleri Yakında Başlıyor