MacBook Pro artık Touch Bar’a sahip olmayabilir

Çentikli MacBook Pro modelleri geliyor!

Apple’ın en yeni MacBook Pro modelini bu yaz sonunda piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirketin yeni üst düzey dizüstü bilgisayarının yükseltilmiş bir M1 işlemciye sahip olduğu ve Touch Bar özelliğini düşüren yeni bir tasarımla geldiği söylendi. Şimdi, DSSC analistleri, markanın yeni 2021 MacBook Pro’lardan Touch Bar’ı çıkarabileceği iddialarını destekledi.

Display Supply Chain Consultants’tan (Via 9To5Mac ) gelen habere göre Cupertino merkezli devin gelecek yıl 10.9 inç OLED ekran panelli bir iPad piyasaya süreceği de belirtildi . Ayrıca, DSSC, Touch Bar’ın geleneksel bir işlev satırı için bırakılacağını belirtti. Touch Bar’ın şirketten en büyük üçüncü OLED ekran kullanımı olduğunu açıkladı, ancak kaynaklar iPhone üreticisinin gelecekteki bir MacBook Pro modelinde “Touch Bar’ı iptal edeceğini” belirtti.

MacBook Pro artık Touch Bar'a sahip olmayabilir

DSSC, “Touch Bars, 2021 yılının ilk çeyreğinde %18 birim payı ve %1.2 gelir payı ile 3. uygulama olmaya devam ediyor. Apple 10.9 inç AMOLED iPad’i benimsemeye başladığında Touch Bar’ların tabletler tarafından aşılmasını bekliyoruz. Ayrıca kaynaklarımız, Apple’ın gelecekte Touch Bar’ı iptal edebileceğini öne sürüyor.” Tartışmalı Touch Bar özelliği ilk kez 2016’da tanıtıldığını hatırlatalım.

Bu Touch Bar’ın olmaması nasıl bir tepkiyle karşılanacak, merakla bekleniyor. Bazı kullanıcılar bunun artık olması gerektiği zaten yavaş yavaş sadece Apple’ın değil bu bölümü kullanan tüm firmaların geçiş yapacağını söylüyor. Kimi kullanıcılar ise bunu MacBook Pro’yu kullanım açısından oldukça zorlayacağını ve tercih edilmeyeceğini düşünüyor. Gerçek sonuçlar için ise firmanın cihazı tanıtmasını bekleyeceğiz.

Apple 10,9 inç OLED ekranlı bir iPad piyasaya sürecek