OnePlus 9 için ilk resmi bilgi sızdırıldı

OnePlus 9 Lite

OnePlus’ın yeni amiral gemisi modeli olacak olan OnePlus 9 için bugün ilk resmi bilgi sızdırıldı. Şarj konusunda nihayet atılım yapılacak.

OnePlus 9 serisinin lansmanının Mart ayı ortalarında yapılması bekleniyor. Bu yıl ana, pro ve Lite olmak üzere üç farklı model tanıtılacak olan Çinli firma, görünüşe göre bu yıl ekran altı kamera sistemine geçiş yapmayacak. Çünkü sızdırılan görsellerde telefonun nokta çentikli bir ön kameraya sahip olacağını gösteriyor.

OnePlus 9

Sızdırılan bilgilere göre yeni model, OnePlus 8 Pro gibi 30W hızlı kablosuz şarjı destekleyecek. Bu model ilginç bir şekilde, bu muhtemelen ters kablosuz şarjı da destekleyen ilk OnePlus cihazı olacak. Her iki özelliğin de 9 Pro’da görülmesi bekleniyor.

Ek olarak, OnePlus 9’un OnePlus 8’deki 4.300mAh’lik birime göre daha büyük olacak 4.500mAh’lik bir batarya ile geleceği söyleniyor. Son olarak ana model, firmanın 65W hızlı şarj çözümüyle de gelecek.

OnePlus 9

Geçmiş raporlar, hem 9 hem de 9 Pro’nun Leica markalı kameralarla geleceğini gösteriyordu. Bu haftanın başlarında, telefonun kamera özellikleri, cihazın 50MP birincil kamera, 20MP geniş açılı lens ve 12MP telefoto kamera ile geleceğini ortaya çıkardı.

Her iki cihazın da tamamen yeni Snapdragon 888 yonga setinden güç alması bekleniyor. Lite modelde ise 2020 yılı amiral gemisi yonga seti Snapdragon 865 kullanılacak. Bu sayede fiyatta da büyük indirimler yapılabilecek.

Galaxy S21 Ultra S-Pen sertifikasını aldı

Türkiye pazarına henüz gelip gelmeyeceği bilinmeyen yeni modellerin 999 dolardan başlaması bekleniyor. Lite model ise muhtemelen 799 dolar olacak.