OnePlus 5 resmiyet kazandı!

oneplus 7

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan OnePlus, yeni amiral gemisi modeli için neden OnePlus 5 isminin tercih edildiğini açıkladı. İşte detaylar.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir ivme yakalayan OnePlus, bu hızını kaybetmek istemiyor. Üst segment için satışa sunduğu modellerle dikkatleri üzerine çeken Çinli üretici, uyguladığı agresif fiyat politikasıyla global pazarda da hızlı bir yükseliş içerisinde. Geçtiğimiz sene satışa sunduğu. OnePlus 3T modeliyle de dikkat çeken OnePlus, şimdi de yeni amiral gemisi modeli için kolları sıvamış durumda.

Bir süredir OnePlus 5 ile ilgili bazı sızıntılara şahitlik ediyoruz. Zira geçtiğimiz sene OnePlus 3T’nin satışa sunulmasının ardından neden OnePlus 4 değil de. OnePlus 5 isminin tercih edildiğine dair bazı söylentiler bile işittik. İşte bu söylentiler geçtiğimiz gün bizzat Shenzhen merkezli firma tarafından da doğrulandı.

OnePlus’ın idari ofisinin bulunduğu Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen basın toplantısında, yeni amiral gemisi modelinin OnePlus 5 ismini taşıyacağı açıkça belirtildi. OnePlus yetkilileri 4 rakamının Çin’de uğursuz olarak kabul edildiğinden ötürü direkt olarak 5’e geçmeye karar verdiklerini açıkladı. Çinli üreticinin yetkilileri, espri bir dille bir zamanların efsanevi NBA oyuncusu Robert Horry’nin de 5 numaralı formayı tercih etmesinin en büyük nedenini bu olduğunu dile getirdiler.

Dip not olarak, OnePlus 5’in resmiyet kazanmış olmasına karşın, özellikleri ya da çıkış tarihine ilişkin bir açıklama gelmediğini de belirtelim.