OLED panel pazarındaki büyüme dikkat çekiyor

n1

Pazar araştırma şirketi UBI Research OLED panel pazarının, özellikle de küresel olarak orta ila büyük ölçekli birimlerin, bu yılın ilk çeyreğinde büyük bir talep artışı gördüğünü gösteriyor. Bu, satışları 2020’nin ilk çeyreğinde önceki seviyelere göre etkileyici bir şekilde %156’ya çıkardı.

Xiaomi Mi TV LUX

Orta boy ve büyük boy OLED paneller, TV’ler, monitörler, notebooklar ve tabletler için kullanılan panellerdir. 10 inçlik panel bu setteki en düşük paneldir. UBI araştırmasına göre, segmentten elde edilen satışlar yaklaşık 1,45 milyar doları açıklayarak 2020’nin dördüncü çeyreğine göre %17 daha iyi, ancak yıldan yıla bu, geçen yılın ilgili satışlarından yaklaşık %156 daha yüksekti.

31 Mart 2021’de sona eren üç ayda TV OLED panel sevkiyatları yaklaşık 1,6 milyon adet olduğu için dizüstü bilgisayar ve TV OLED panelleri bu rakama önemli ölçüde katkıda bulundu. İlgili Dizüstü Bilgisayar OLED paneli sevkiyatı yaklaşık 1,1 milyon adet oldu. Bu rakamlarla TV’ler toplam satışların yaklaşık %82’sini oluşturdu.

LG, 2021'in 2. çeyreğinden itibaren OLED TV panelleri tedarik edecek

10 inçten küçük OLED paneller de ilk çeyrekte Güney Kore’den yapılan sevkiyatlarda bir artış yaşadı. Bir önceki çeyreğe göre belirgin bir düşüş olmasına rağmen, %32.4’lük bir büyüme göstererek çeyrek içinde yaklaşık 140 milyon adet sevk edildi. Bunlar akıllı telefonlara, akıllı saatlere ve diğer küçük cihazlara dağıtılan panellerdir. Araştırma firması, Samsung Display, ekran kolu aracılığıyla Samsung’u OLED panellerinin lider tedarikçisi konumuna getiriyor. Samsung, küçük panel gönderilerinin %79’unu, LG ise %11’ini oluşturuyor.